Britanska, Srpska, zastava
Foto: Shutterstock

Britanska ambasadorka u Beogradu Šan Makleod izjavila je na sastanku sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i izrazila nadu da će saradnja biti produbljena na svim nivoima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Makleod je rekla da bi svakako trebalo posvetiti posebnu pažnju kulturnoj razmeni i kao primer dobre prakse navela ovogodišnji koncert orkestra Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i Gudačkog orkestra Grofice od Veseksa, saopštila je Skupština Srbije.

Ona je navela da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji, posebno u polju investicija i međunarodne trgovine.

Ambasadorka je, kako se navodi, ukazala na značaj koji Velika Britanija pridaje strateškoj ekonomskoj saradnji i borbama protiv pandemije korona virusa i klimatskih promena.

Govoreći o značaju očuvanja životne sredine, Makleod je rekla da je Velika Britanija povećala bruto domaći proizvod uvodeći obnovljive izvore energije i pozdravila trud Srbije da inkorporira takve izvore energije, navodi se u saopštenju.

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom Sandra Božić ukazala je na tradicionalno dobru saradnju dve zemlje i zahvalila na podršci u procesu imunizacije, donaciji 150.000 doza vakcine kompanije Astrazeneka.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar