Foto: Printscreen/YouTube/ RTV Novi Pazar

Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan izjavio je za NIN da je tražio prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi dobio objašnjenje oko navoda da bi Srbija trebalo da premesti ambasadu u Jerusalim.

Nabhan u razgovoru sa NIN navodi da je Srbija uvek poštovala rezoluciju 1244 i da očekuje i poštovanje rezolucije 478.

„Mi cenimo predsednika Vučića i Srbiju sa kojom imamo prijateljske, tradicionalne i duboke odnose. Verujem da predsednik nije želeo da našim odnosima i palestinskom pitanju nanese štetu ovim dogovorom“, ocenio je Nabhan.

On je naveo i da veruje da je Vučić mislio da će se plan iz dogovora ostvariti tek kada izraelsko-palestinski sukob reši uspostavljenjem palestinske nezavisne države na svim okupiranim teritorijama, koje je Izrael okupirao 1967. godine.

Nabhan je istakao da je u Palestini, koja je uvek stajala uz Srbiju u nastojanjima da očuva suverenitet i integritet, ova vest primljena sa ogorčenjem i uz brojne negativne reakcije u regionu.

Čudim se i Prištini, ocenio je Nabhan, kojoj bi zbog ovakvog dogovora 57 zemalja iz Arapske lige i Islamske organizacije za saradnju moglo da povuče prizanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar