Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je danas „zašto Evropska unija ćuti“ na pritiske koje Telekom Srbija sprovodi kao nelojalna konkurencija prema kompaniji SBB, a usmereni su direktno na televizije N1 i Nova S.

„Telekom Srbija je sredstvo u rukama vlasti koje koristi za svoju političku propagandu i to jasno potvrđuje kampanja koju vodi lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada poziva građane da pređu sa SBB-a na Telekom“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je jasno da „Vučićev režim kopa i nogama i rukama“ kako bi sprečio građana Srbije saznaju istinu o pravom stanju u državi posle njegove desetogodišnje vladavine.

„Pitanje je, međutim, da li još nekome odgovora da se ne čuje istina o projektu Rio Tinta i pretvaranju Srbije u rudarsku koloniju i istina da režim planira tihu predaju Kosova i Metohije, kao i o kriminalu i korupciji pod zaštitom države“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je očigledno da „režim diriguje“ kampanju Telekoma Srbija protiv SBB-a.

„Telekom Srbija danas isplaćuje zarade iz kredita i duguje više nego što vredi zbog pogrešnih političkih odluka, kao što su kupovina manjih kablovskih operatora i kupovina prava za prenos engleske fudbalske Premijer lige, što je Telekom Srbija platio više od milijardu evra novcem građana Srbije“, rekao je Aleksić.

„Cilj tih odluka nije dobrobit Telekoma Srbija, nego je njihov cilj isključivo da režim potpuno kontroliše medijski prostor kako bi se od građana sakrila istina o pravom stanju u Srbiji“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je sramno što je u državi koja teži da bude demokratska i evropski uređena kompanija koju finansiraju građani Srbije bez ostatka upregnuta u službu vlasti.

„Sada se kao u izbornoj kampanji širom Beograda i Srbije lepe plakati i postavljaju štandovi ispred poslovnica SBB-a, kao i u opštinama i u drugim javnim objektima“, rekao je Aleksić.

„Tolika borba režima samo potvrđuje strah od istine koja svakim danom sve više dolazi do građana Srbije, a evropske institucije, koje očekuju da Srbija svoju politiku upodobi sa politikom EU, trebalo bi da reaguju i na pokušaj gušenja slobodne reči u Srbiji, a ne da takve pokušaje odobravaju“, zaključio je Aleksić.

BONUS VIDEO – Telekom nastavlja kampanju protiv SBB – novi štandovi u Kragujevcu, Beogradu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare