Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije rekao je večeras u Kragujevcu da svakim danom ostanka aktuelne vlasti "Srbija tone sve dublje i dublje".

Aleksić je za portal Nova.rs pred večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“ rekao da je vreme da se promene stvari u Srbiji.

„Da li će Srbija da se menja ili ćemo nastaviti da propadamo kao poslednjih 11 godina. Prosto to je prilika, na izborima se odlučuje da li ćemo imati sistem i državu koja će brinuti o građanima ili kao do sada jednu mafijašku organizaciju“, rekao je on.

On je naveo da veruje da će i opozicioni političari i građani biti „dovoljno zreli“ da mogu da promene situaciju u Srbiji.

„Poslednji je momenat da se u Srbiji nešto uradi, jer tonemo svaki dan sve dublje i dublje“, ocenio je on.

Aleksić je istakao da su na vlasti ljudi koji nam „vređaju inteligenciju, koji nas gaze i omalovažavaju i koji žele da nas naprave u robove“.

„Teraju nas da budemo siromašni i kažemo da je to dobro što smo siromašni. Krajnje je vreme da to promenimo i da Srbija krene putem razvijenih zemalja“, kazao je on.

Lutovac: Potrebna je jedna sinergija koja može dovesti do rezultata

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da je svako prisustvo na protestu „Srbija protiv nasilja“ signal da su promene neophodne.

„Svako od nas kada se pojavi na protestu, svojom pojavom treba da kaže ovoj vlasti da je vreme da se ide sa vlasti i da je vreme da stvaramo normalnu državu“, rekao je on.

On je poručio da ovo nije samo stvar političke partije, već stvar svih drugih, i koji su organizovani i koji nisu.

„Naša zajednička stvar je da uredimo državu i potrebna je jedna sinergija koja može dovesti do rezultata“, rekao je Lutovac.

BONUS VIDEO – Pogledajte kako je izgledao 23. protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar