“To što je Vučić na pregovore poslao Marijana Rističevića i ostale je više poruka Evropi nego opoziciji. To pokazuje koliko ono uvažava predstavnike Evropske unije i koliko mu je zaista stalo da se u Srbiji poštuju evropske vrednosti”, rekao je za Nova.rs potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Podsetimo, u 10:30 je počeo međustranački dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima na kojima Srpsku naprednu stranku predstavljaju Sandra Božić, Marijan Rističević i Vladimir Orlić.

Pročitajte još...

Sastav delegacije vlasti, prema oceni Aleksića, jasno ukazuje koliko je režimu stalo do poštovanja demokratskih načela.

“To najbolje pokazuje delagacija koju je poslao Vučić. On je poslao najgori skupštinski šljam, koji je sinonim za sve suprotno u odnosu na načela evropski uređenih zemalja”, naveo je Aleksić, dodajući da ovakav izbor vlasti neće promeniti pristup Narodne stranke.

“Što se nas tiče, mi ćemo se izboriti protiv ovog režima i protiv tog društvenog taloga. Predstavnici Evropske unije bi trebalo da se zamisle s kim razgovaraju, koga su podržavali svih ovih godina i da li će to nadalje da rade, pošto im dođe Marijan Rističević da pregovara. To je veliko poniženje, nadam se da će predstavnici EU biti za nijansu svesniji s kim razgovaraju i o kome se radi. Marijan Rističević je Aleksandar Vučić”, zaključio je Aleksić.

Uvodni deo razgovora počeo je u 9 sati ujutru, susretom predstavnika EP, Tanje Fajon, Vladimira Bilčika i Knuta Flekenštajna sa predsednikom Skupštine Srbije, Ivicom Dačićem.

Nakon što je završen sastanak, u 10:30 je otvorena druga faza razgovora, na kojoj, u ime SNS, učestvuju poslanici Vladimir Orlić, Sandra Božić i Marijan Rističević.

Sastankom predsedava predsednik Skupštine Srbije i lider SPS, Ivica Dačića, a dijalogu prisustvuje i njegov stranački kolega Veljko Odalović.

Posrednici u dijalogu su Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i Knut Flekenštajn, a uz njih tu je i šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici.

Ispred grupacije Udružena opozicija Srbije, koju predvodi Narodna stranka, na dijalogu učestvuju Vuk Jeremić, Stefan Jovanović, Slobodan Samardžić, Lidija Martinović, Đorđe Vukadinović.

Stranku slobode i pravde, na sastanku predstavlja Ljuban Panić koji će govoriti u okviru sesija koja se odnosi na stanje medija, dok Incijativu Ne davimo Beograd na pregovorima predstavlja profesor sa Fakulteta političkih nauka, Đorđe Pavićević. Novu stranku na sastanku predstavlja predsednik Aris Movsesijan, dok Savez vojvođanskih Mađara predstavlja Elivra Kovač.

U ime stranke Zajedno za Srbiju na dijalogu učestvuje predsednik te partije, Nebojša Zelenović.

Demokratsku stranku na sastanku sa evroparlamentarcima će predstavljati predsednik te partije, Zoran Lutovac, dok će ispred grupacije koju predvodi Socijaldemokratska stranka biti bivši predsednik Srbije, Boris Tadić.

Na sastanku učestvuju i lideri pokreta Dosta je bilo i Dveri, Saša Radulović i Boško Obradović, a tu su još i narodni poslanik Muamer Zukorilić, predsednik LSV, Nenad Čanak, kao i bivši ministar i predsednik Socijaldemokratske partije, Rasim Ljajić.

Podsetimo, ranije jutros predstavnici Evropskog pralamenta su se u vili Mir sastali sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)