"Razlog zbog kojih se danas prave blokade je taj što se vlast ponaša potpuno autistično zbog svega o čemu mi razgovaramo. I u parlamentu, i ovo što traže građani na ulicama... Oni ne žele da ukinu rijaliti, već najavljuju novi i zato ćemo sutra ići ispred Pinka", izjavio je za N1 narodni poslanik Miroslav Aleksić pred početak protestne vožnje na naplatnoj rampi Vrčin.

On je otkrio da je saobraćajna polcija obaveštena o planu blokade auto-puta.

„Mi smo policiju obavestili i rekli smo im šta je ideja. Staćemo u sve tri kolone i ići ćemo usporeno 20 do 30 kilometara na čas. To će biti protestna vožnja. Policija to zna. Kolona koja kreće iz Bubanj Potoka treba da se susretne sa kolonom koja je krenula iz pravca Šimanovaca kod Sava centra i tu će u pet sati doći građani koji će blokirati Gazelu. Ona će biti blokirana do 20 časova večeras“, rekao je Aleksić za N1.

PROČITAJTE JOŠ

On je rekao da je ova blokada nužda i uputio je izvinjenje svim građanima Srbije koji će trpeti zbog toga.

„Ali, nakon ovakvih tragedija, vlast puna dva meseca dozvoljava sebi da može da ignoriše zahteve građana protiv nasilja, kao da nemamo 19 mrtvih ljudi, nemamo 19 mrtve dece. Svi moramo da pretprimo i damo određene žrtve u obvj borbi ukoliko želimo da nam deca budu bezbedna“, rekao je Aleksić.

***

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović krenuo ka Sava Centru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar