Danas je oproban novi vid protesta „Srbija protiv nasilja“ koji je podrazumevao blokadu auto-puta E 75 u oba smera. Kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović predvodio je kolonu koja je krenula iz Šimanovaca ka Sava centru, dok su sa naplatne rampe kod Bubanj potoka automobilima krenuli potpredsednik NS Miroslav Aleksić, kopredsednik Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta i poslanik DS Srđan Milivojević. Automobili, koji su učestvovali u protestnoj vožnji, prepoznavali su se po zastavama Srbije.

Izveštavaju: Vojislav Milovančević, Andrija Lazarević, Valentina Todorović, Ana Lalić i Jelena Jelovac

Kolone su se susrele kod Sava centra malo pre 18 sati, gde ih je sačekao izvestan broj građana.

Protest je održan i u Novom Sadu gde su građani blokirali auto-put, a veliki transparent s porukom „Ispunite zahteve“ razvučen je preko obe strane auto-puta.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, danas se protestovalo u još nekoliko gradova Srbije: Nišu, Vrbasu, Rumi, Vršcu, Pančevu, Majdanpeku, Čačku, Lučanima i Zaječaru. Blokada auto-puta u Beogradu je završena u 20 časova, dok je ona u Novom sadu okončana pola sata ranije. Građani koji su se okupili ispod nadvožnjaka na beogradskom delu auto-puta mirno su se razišli, a novi protest „Srbija protiv nasilja“ najavljen je za sutra i podrazumeva protestnu šetnju do zgrade Televizije Pink, a planirane su i dve blokade mešunarodne pruge kod Smedereva i Niša..

Iz minuta u minut

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare