Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić objavio je na svom Tviter nalogu da ga je pripadnik policije u Trsteniku zaustavio dok je vozio svoj automobil, iako prema njegovim rečima nije imao razloga za to. Naveo je da ga je policajac maltretirao sat vremena, a da su pola sata nakon toga na njega krenuli orkestrirani napadi tabloida.

Aleksić je za naš portal rekao da se ovaj događaj desio jutros oko 10 sati u Trsteniku i da je krenuo da odveze svog sina u selo.

„Nas dvojica smo bili sami u automobilu na jednoj lokaciji, na kojoj inače ne stoji policija, jer je tu pružni prelaz i puna linija, a tu je i kružni tok. Tu je policijsko vozilo stajalo u travnjaku. Kada sam se približio njima, oni su već zaustavili jedno kombi vozilo, ali kada je policijac video mene u automobilu, on je praktično istrčao ispred i krenuo da maše rukama“, rekao je Aleksić za naš portal.

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je istina da nije vezao pojas i da mu je policajac nakon utvrđivanja da je napravio prekršaj, rekao da vrati automobil unazad, jer moraju da provere vozilo.

„Ja sam se parkirao i ostao u automobilu. Mislio sam da piše kaznu za pojas, ali to je potrajalo nekih 15 minuta. Video sam policajca kako priča sa nekim telefonom, a kada sam drugog pitao o čemu se radi, rekao mi je da ne zna šta se dešava. U jednom trenutku došao je do mene i rekao mi dosta drsko da mora da me alkotestira. Inače, ne pijem kad vozim, ali pristao sam na to. Nije bilo alkohola nakon testiranja. Nakon toga rekli su mi da su morali da provere moje vozilo“, nastavio je Aleksić.

Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

On je kazao da je izašao iz vozila kako bi pitao o čemu se radi, na šta mu je drugi policajac rekao da mora da se vrati u vozilo, dok se ne sastavi zapisnik.

„Tada je izašao policajac Simić iz vozila i zapovednički mi rekao da se hitno vratim u automobil. Tada sam shvatio da je u pitanju neka igranka i rekao mu da dođe, ali on nije hteo. Nakon nekog vremena je rekao da još uvek čeka neke informacije i rezultate provere, ali on je bio jako drzak i bezobrazan. Kada sam ja izvadio telefon da snimam, on je počeo da se krije i beži, a očigledno je da se konsultovao sa nekim šta da radi“, jasan je potpredsednik Narodne stranke.

Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksić je naglasio da je najgore od svega što su pola sata nakon toga krenuli napadi na njega, na naslovnoj strani jednog tabloida.

„Pisalo je da sam bahat i da sam dirao policajce. To potvrđuje da je u pitanju bila jedna sinhronizovana akcija saobraćajne policije, sa nekim ko je to odmah javio tabloidima. Ja ću u ponedeljak ići u policijsku stanicu i tražiću da se sprovede istraga. Neće na ovome stati“, zaključio je Aleksić.

Na snimku, koji je Aleksić postavio na svom Tviter nalogu, mogu se čuti detalji razgovara između njega i pripadnika policije. Aleksić je uporno govorio da ne želi da potpiše zapisnik, dok je policajac govorio kako Aleksić može da izmiri svoju kaznu.

„Neću da potpišem nijedan zapisnik, zato što sam se vratio u auto, onog momenta kada mi je Vaš kolega rekao da se vratim“, kazao je potpredsednik Narodne stranke, na šta je policajac uzvratio:

„Hoćete li da potpišete zapisnik?“, nastavio je policajac, a uzbro je usledio Aleksićev odgovor:

„Neću da potpišem, ali hoću da primim. Vratio sam se u auto, čim me je vaš kolega upozorio. Stojim ovde već sat vremena sa detetom od pet godina. Samo da znate, maltretirate me“, kazao je Aleksić.

On je dalje dodao da mu je proveravan automobil, kao i da je rađeno alkotestiranje.

Nakon nekog vremena, pošto se policajac očigledno konsultovao sa nadređenima, predao je Aleksiću primerak uplatnice, dok na kraju zapisnik nije dobio, na šta se on požalio.

„Nisam dobio nikakav primerak zapisnika. Zašto mi ne date zapisnik?“ pitao je Aleksić, ali je policajac kratko uzvratio:

„Zato što ste odbili da potpišete i primite. Srećan put i prijatno“, rekao je na kraju pripadnik saobraćajne policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare