Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je predsednik te stranke Vuk Jeremić "poslednji koji bi rušio jedinstvo opozicije", a da je odluka o tome da li će se opozicija razjediniti i da li će Udružena opozicija Srbije (UOPS) preživeti, na predsedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu."Na Đilasu je i odluka da li će za partnere u borbi protiv režima izabrati Narodnu stranku ili Pokret slobodnih gradjana, Nenada Čanka, DSS i slične", rekao je Aleksić u intervjuu današnjem "Blicu".

Aleksić je istakao da je stav Narodne stranke da se za slobodne izbore ne može boriti sa onima kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić skupljao potpise i kojima su izborni uslovi bili dovoljno dobri i 21. juna.

Na pitanje zašto je Narodna stranka „toliko isključiva“, Aleksić je rekao da nije isključiva, nego drži reč koju je dala gradjanima Srbije i partnerima iz UOPS-a prilikom osnivanja te organizacije.

Pročitajte još:

„Uostalom, do pre nekoliko meseci isto su govorili i Dragan Djilas i još neki opozicioni političari. Pitanje je za njih zašto su promenili stav. Svi smo podneli žrtve zbog bojkota i podsećam da je potpredsednik DS Saša Paunović isključen iz te stranke jer je izašao na izbore, a DS sada saradjuje sa PSG, koji je takođe izašao na izbore“, rekao je Aleksić.

Na pitanje šta će se dogoditi ako SSP „napravi dogovor sa PSG ili SDS“, Aleksić je ukazao da je „očigledno da su se već dogovorili i da tako ruše UOPS“.

On je naveo da se Narodna stranka od svog osnivanja zalaže za jedinstven opozicioni front.

„Opozicija se prvi put ujedinila 2018. godine, kada je Narodna stranka podržala Djilasa kao kandidata PSG za gradonačelnika Beograda. Spremni smo na saradnju sa svima koji su bojkotovali lažne izbore i koji su dokazali da drže datu reč, i pored toga što je Djilas pokušao da nanese udarac ispod pojasa Narodnoj stranci preko Nikole Jovanovića“, rekao je Aleksić.

Upitan o merama Vlade Srbije za suzbijanje epidemije virusa korona, Aleksić je ocenio da „stanje u Srbiji najbolje odslikava potpuni raspad sistema tokom borbe protiv epidemije“.

„Od Kriznog štaba je napravljeno političko telo koje čine podobni lekari, a vlast je umesto da se bori za zdravlje i živote gradjana, u stalnoj borbi za politički rejting. Gradjani su s pravom izgubili poverenje u sve što im se saopštava u vezi sa kovidom-19“, rekao je Aleksić.

„To i nije čudno jer su ih početkom godine ubeđivali da je to najsmešniji virus i da idu u šoping u Italiju, pa da će nam groblja biti mala koliko će biti mrtvih, pa da smo pred izbore pobedili koronu, da bismo u poslednjih nekoliko meseci doživeli katastrofu. Za sve to vreme, vlast umesto da snosi posledice zbog svoje nesposobnosti, odgovornost prebacuje na gradjane Srbije i opoziciju“, zaključio je Aleksić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar