Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić optužio je danas "određene policijske strukture" da se "zloupotrebom položaja" obračunavaju sa njim i drugim predstavnicima opozicije koji ukazuju na "kriminal i korupciju u vlasti".

Aleksić je kao dokaz za tu tvrdnju naveo „policijsko maltretiranje“ kojem je bio izložen u Trsteniku i „blaćenje u režimskim tabloidima“ koje je počelo pola sata nakon što ga je policija legitimisala.
„Od trenutka kada sam progovorio o aferama ‘Jovanjica’ i Telekom, imam problematične situacije sa policijom. Кljučno pitanje je kako se vest da me je policija zaustavila gotovo odmah pojavila u tabloidima pod kontrolom vlasti“, rekao je Aleksić za televiziju N1.

On je u subotu rekao da je pred petogodišnjim sinom bio podvrgnut „policijskom maltretiranju u režiji vlasti“ i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv policije zbog „iživljavanja čiji je cilj da ga zastraši“.

Naveo je da je „iživljavanje“ trajalo sat vremena, da su mu policajci napisali tri prekršajne prijave, a da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika.

„Jutros sam bio u policijskoj stanici Trstenik i podneo sam pritužbu na ponašanje policajca, bio sam kod načelnika i drugih u policiji, koji su bili veoma profesionalni i korektni, i ispričao sam im sve što se desilo“, rekao je potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je odbacio kao „notornu laž“ navode iz „službene beleške“ policajca da ga je vređao i da mu je rekao da će smeniti ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, a da će taj policajac ostati bez posla.

Najavio je da će podneti i prijavu za falsifikovanje dokumenta, optužujući policajca da je „očigledno imao cilj“ da ga provocira i maltretira.

Pročitajte još...

„Nisam osporavao da nisam vezao sigurnosni pojas i nisam osporavao da budem podvrgnut alko-testu, koji je pokazao da nemam alkohola u krvi. Sve je, međutim, trajalo sat vremena i policajac se sve vreme ponašao drsko, a bio je na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je davao instrukcije“, rekao je Aleksić.

Ocenio je da bi u postupku koji je pokrenuo trebalo da bude utvrđeno ko je policajcu davao instrukcije.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da je pre nekoliko meseci direktor policije Vladimir Rebić odbio da mu izda dozvolu za nošenje oružja, iako je prethodnih 10 godina imao dozvolu i nije počinio nijedan prekršaj.

„Sada sam od policije dobio odgovor da mi dozvola za nošenje oružja nije potrebna i da mi nije ugrožena bezbednost. Nemam ništa protiv toga, to je procena policije, ali imam utisak da neki ljudi u policiji imaju nameru da se zloupotrebama obračunavaju sa opozicionarima“, naveo je Aleksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar