Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da to što je narodni poslanik i funkcioner Srpske napredne stranke, advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog u aferi "Jovanjica" u procesu pred Specijalnim sudom predstavlja dokaz "sprege vlasti i kriminalne grupe koja se bavila najvećom proizvodnjom marihuane u Evropi".

„Ako je iko sumnjao da je vrh vlasti umešan u tu aferu, sada više nema razloga za bilo kakvu sumnju, jer je sve jasno od trenutka kada je Đukanović prihvatio da brani (Predraga) Koluviju. Đukanović se izdaje za ličnog prijatelja Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, on je jedan od glasnogovornika SNS-a, a takođe zastupa i Andreja Vučića u sporu protiv mene“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da je „očigledno da je Đukanović na zadatku“, kako bi kao direktan učesnik procesa pred Specijalnim sudom mogao da svojim šefovima daje blagovremene informacije da bi oni mogli da „preduzmu mere i sakriju istinu“.

Povodom predloga advokatice Koluvijine grupe, Zore Dobričanin Nikodinović, da Aleksić bude pozvan kao svedok u tom procesu, potpredsednik Narodne stranke je rekao da će se, kao i uvek, odazvati pozivu državnih organa.

„Očekivao sam da me pozovu da dam iskaz i po prijavi koju sam podneo protiv gradonačelnika Novog Sada i Miloša Vučevića zbog lažnog prijavljivanja i ometanja pravde“, rekao je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar