Miroslav Aleksić Foto: Ivan Dinić/Nova

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je u "Utisku nedelje" da će se kandidovati za predsednika ove partije ukoliko odbori iz Srbije budu to od njega tražili.

„Videćemo, imamo redovnu skupštinu 22. oktobra. Kandidovaću se za predsednika Narodne stranke ukoliko odbori iz Srbije budu to od mene tražili“, rekao je Aleksić.

Kako je ranije saznala Nova.rs, prethodnih meseci izvestan broj odbora Narodne stranke tražio je vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj bi se glasalo o predsedniku, a ovo je potvrdio i Aleksić.

„Određeni broj odbora iz Srbije je izrazio zahtev da to uradimo ranije zbog nadolazećih izbora. Napravili smo dogovor da nešto ranije bude redovna izborna skupština. I biće i siguran sam da će proteći u demokratskoj atmosferi“, istakao je Aleksić.

Upitan da li je bio pogrešan trenutak deobe u stranci i podrške Bore Novakovića njemu, i to u vreme kada njegove stranačke kolege navode da je „ovo na Vidovdan pucanj u leđa Vuka Jeremića“, Aleksić je odgovorio:

„Imam problem što neke kolege češće se sa svojim stavovima podudaraju sa vlašću nego sa opozicijom. Gospodin Novaković je rekao i ima pravo na svoje mišljenje i ja nemam problem sa tim. Zalažem se za pluralizam mišljenja, debatu, demokratiju. Ne vidim kako je to toliki greh da bi se to predstavljalo kao pucanj u leđa… Jesmo li mi demokratska organizacija ili želimo da imamo cara, kralja, nekog kao što imamo u državi, Aleksandra Vučića“, naveo je Aleksić.

On je zaključio da se on bori za promene u zemlji, a da su sve ostalo „njihove unutarstranačke priče“.

***

BONUS VIDEO: Pokušaj provokacije Miroslava Aleksića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare