Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kritikovao je današnji ekspoze mandatarke za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić ocenjujući da je reč o "fikciji" i, kako je naveo, početku predizborne kampanje pred naredne parlamentarne izbore.

„Govore o novim ministrima, a od 2012. godine promenjen je 61 ministar u pet vlada, što znači da je menjano 12 ministara po vladi, a govore o kontinuitetu, rastu i razvoju i zato se u to ne može verovati“, rekao je Aleksić. On smatra da će izbori biti održani i mnogo pre aprila 2022. godine.

„Na opoziciji je da se priprema kao da će učestvovati na izborima, ali ako se ne stvore uslovi za fer i slobodne izbore, zašto bismo na njima učestvovali“, rekao je Aleksić televiziji N1, saopšteno je iz Narodne stranke.

Povodom eventualnih pregovora vlasti i opozicije, Aleksić je naznačio da se dijalog može voditi samo uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, a da će ključni zahtev njegove stranke biti „otvaranje RTS-a“ i zastupljenost opozicije u programu javnog servisa koji finansiraju svi građani.

„Tražićemo i razdvajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, a u toku je formulisanje drugih zahteva u saradnji sa kolegama iz opozicije“, rekao je Aleksić. Takođe, Aleksić je izneo svoje ranije ocene da je Vlada nastala na osnovu „lažnih i nelegitimnih izbora“ te da parlament u Srbiji nema opoziciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar