Aleksandar Vulin, Miting izborne liste "Aleksandar Vucic - Novi Sad sutra" odrzan je danas u hali JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" (SPENS) u Novom Sadu Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

U Prebilovcima se danas, povodom obeležavanja 83 godine od obeležavanja zločina u Drugom svetskom ratu nad srpskim narodom, održava izložba pod nazivom "Prebilovci 1941. godine", a među zvanicima koji će se obratiti okupljenima ovim povodom biće i poptredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vulin. Njegovo učešće na ovom skupu pojedini stanovnici ovog dela Hercegovine smatraju veoma spornim, imajući u vidu njegov ekstremni stav i javne nastupe koji, kako navode, isključivo podstiču podele između naroda.

Izložba u Prebilovcima će biti otvorena u 20.00 časova u Domu kulture “Sveti kralj Milutin”, a pored Vulina, okupljenima će se, kako najavljuje, obratiti i drugi državni zvaničnici u prisustvu crkvenih velikodostojnika i drektora ustanova kulture.

PROČITAJTE JOŠ...

Dolazak Vulina, međutim, izazvao je veliku zabrinutost dela građana Čapline i Prebilovca. U razgovoru za Nova.rs, Veljko Mandrapa ističe da su iznenađeni vešću da je upravo potpredednik Vlade Srbije izabran da večeras govori u Spomen muzeju sela Prebilovci.

„Niko od meštana sela, ni Srba iz okolnih mesta, nije obavešten, niti znaju ko ga je pozvao, jer oni mu nisu upitili poziv, niti su konsultovani ovim povodom“, navodi Mandrapa.

On upozorava da bi dolazak Vulina bio opasan i da bi, s obzirom na njegovu retorku, mogao da stvori nove probleme u odnosima sa drugim narodima.

„S obzirom na njegov narativ i animozitet koji gaji prema ostalim nacionalnim i verskim zajednicama, meštani s razlogom brinu da će biti zloupotrebljeni, da će svojom pojavom i svojim govorom narušiti međunacionalne odnose i ugroziti njihovu bezbednost“, naglašava naš sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare