Foto:REUTERS/Florion Goga

Poslanik "Ujedinjenih" u Skupštini Srbije i bivši predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je da je blizu odluke da tuži predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je u više navrata tvrdio da je primao stotine hiljada evra od prištinskih institucija.

„Aleksandre Vučiću, za bezbednost moju i moje porodice, kao i prijatelja iz pokreta Otadžbina, ako nam se nešto desi ti ćeš biti odgovoran za podstrekivanje“, rekao je Ristić novinarima u Skupštini.

Slaviša Ristić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetio je da je predsednik Srbije na jednoj sednici parlamenta rekao da je Ristić od Prištine primio 120.000 evra, dok je na jednoj konferenciji pomenuo da je u pitanju više stotina hiljada evra.

„Ja kao predsednik opštine Zubin Potok nisam primio ne 120.000 ili stotine hiljada evra, nisam jedan evro primio od takozvanih prištinskih institucija iz prostog razloga što se Slaviša Ristić kao predsednik opštine nije nalazio na platnom spisku takozvane Republike Kosovo i za to imam dokaze“, kazao je Ristić.

Kazao je da on taj novac nije mogao da primi jer ga prištinske institucije nisu smatrale zaposlenim zato što nema kosovska dokumenta, ličnu kartu i bankovni račun.

Ristić je dodao da će Vučić tvrdnje morati da dokaže na sudu i da će u konsultaciji sa svojim advokatom protiv Vučića podneti tužbu jer smatra da mu je ugrožena bezbednost.

„Ne samo za povredu ugleda i za neki duševni bol, jer znam da je to laž, već pre svega da se na taj način ugrožava moja bezbednost i bezbednost mojih prijatelja na Kosovu i Metohiji samo zato što kritikujemo, samo zato što smo govorili svih ovih godina da je greška ulazak u takozvane kosovske institucije i da smo Briselskim sporazumom izgubili državu Srbiju na prostoru Kosova i Metohije“, kazao je Ristić.

Naveo je da je 2016. godine pucano na njegovu kuću i bačena bomba u izbornom danu, zbog toga što je, po njegovim rečima, u kampanji kritikovao vlast i Briselski sporazum, za koji smatra da je „poguban“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare