Foto:Promo/acas.rs

Agencija za borbu protiv korupcije donela je rešenja o povredi zakona protiv dva funkcionera, koji su kandidati na predstojećim izborima u Valjevu, i izrekla im mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenja sa javnih funkcija.

Agencija je utvrdila da su oni u svrhu izborne kampanje i pozivanja birača da glasaju za izbornu listu SPS i JS za odbornike Skupštine Valjeva, u predizbornom spotu nedozvoljeno koristili javne resurse, čime su postupili suprotno odrebi čl. 29 Zakona o Agenciji.

Nosilac liste i kandidat za Gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović je radi promocije liste koju predvodi za potrebe promotivnog spota zloupotrebio zgradu JKP Vodovod Valjevo, gde je direktor od 2014. godine.

Kako se navodi u saopštenju Agencije, taj promotivni spot je razlog za izricanje mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije i kandidata za odbornika u Valjevu Zorana Stepanovića.

On je kao direktor JP Toplana Valjevo za potrebe spota zloupotrebio prostorije u zgradi javnog preduzeća na čijem se čelu nalazi.

U oba slučaja došlo je do nedozvoljenog korišćenja javnih resursa u svrhu političke promocije, navodi Agencija.

Ova rešenja nisu konačna i Milanović i Stepanović mogu podneti žalbu Odboru Agencije, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar