Foto: Medija Centar Beograd

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, poznatiji kao Toma Mona, nastavlja da zapanjuje građane svojim ministarskim biserima, ovoga puta u programu uživo.

PROČITAJTE JOŠ

Toma Mona je, pričajući o beogradskom metrou, izjavio da će napraviti „parabolu“ sa vakcinama – umesto paralelu, a takođe je obećao i stanovnicima Beograda da će moći da parkiraju svoje automobile na „obroncima grada“ i da se voze beogradskim metroom do centra, kao da je srpska prestonica nekakva planina, u najmanju ruku Zlatibor.

Ako izostavimo to što je trenutna aktuelnost sakupljanje političkih poena pričom o beogradskom metrou, koji nam je vlast obećavala još od gradskih izbora 2018. godine, što je samo po sebi urnebesno smešno, Tomini lapsusi su danas svakako hit na društvenim mrežama.

„Toma jedini ministar za koga mi ne pada teško što mu plaćam platu. On me bar kvalitetno zasmejava“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

„Negde je čuo da grad ima obode, ali ako je paralela – parabola onda je to – to“…

Momirović, koji od svih kvalifikacija za ministra saobraćaja, građevine i infrastrukture ima samo mamu i tatu, jedan je od od najbržih kada je reč o odbrani Srpske napredne stranke i botovanju za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Još kada su u oktobru prošče godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić objavili imena novih ministara, nakon sednice Predsedništva SNS, Momirović se oglasio na Tviteru i izjavio da mu je čast da prihvati ponudu. Inače je na ovoj društvenoj mreži vrlo aktivan.

U javnosti je postao poznat prošle godine, kada su njegovi roditelji i vlasnici kompanije “Mona” Nada i Đorđe Momirović odlučili da biznis prepuste sinovima Tomislavu i Urošu. Kompaniju su naslednici ravnopravno podelili, Urošu je pripala modna industrija, Tomislavu hotelijerstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je Tomislavu u ruke otišao luksuzni hotel na Zlatiboru koji je otvoren 2007, zatim hotela na Javoru i apartman u Budvi, kao i hotel u centru Beograda, ali i onaj novi sa 170 soba i 200 zaposlenih, takođe u prestonici.

Reklo bi se pravo bogatstvo. Ipak, mladi Momirovići nisu naučeni da rasipaju, vode računa o svakom dinaru, pogotovu kad plaćaju svoje radnike.

Toma Mona i njegov brat bili su jedni od prvih koji su se bunili zbog povećanja minimalca 2017. godine.

“Kada su povećali minimalac poslednji put bili smo u dilemi, zatvoriti ili otpustiti deo”, napisao je Tomislav Momirović na Tviteru i dodao da naposletku odlučio da “ipak ne zatvori hotel, nego da smanji troškove”. Odnosno da otpusti deo radnika.

Sličnu situaciju imali smo i u toku kovid krize, pa mu se otad često uz ime prišiva i “korona”.

Dok su ljudi širom Srbije bili unezvereni od straha od bolesti i smrti, brige za posao i potrage za osnovnim životnim namirnicama po prodavnicama, Momirović je na televizijama sa nacionalnom frekvencijom “kukao” da mu biznis propada u doba korona-virusa, te da će mnogi radnici u hotelijerstvu dobiti otkaze.

Botovanje po Tviteru 

Ako izuzmemo „parabole“ i „obronke grada“, imao je Toma Mona puno bisera, i to na Tviteru. Jedan od skorijih bila je, naravno, analiza predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Razjasnio je na svoj način i kako je organizovana vlast u Srbiji. Ista ona u kojoj sad učestvuje. Zdušno je i podržavao čelne ljude u zemlji, o čemu tvituje bezmalo svaki dan.

**

**

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare