Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP Srbije;

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik koji je sklopio sporazum s tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu, sutra bi trebalo da iznese svoju odbranu povodom monstruoznih likvidacija u kojima je učestvovao. On je ranije priznao krivicu za teška ubistva, a pretpostavlja se da će sutra ispričati sve detalje o zločinima koje je vršila ozloglašena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je sklopio Sporazum o statusu okrivljenog-saradnika u zamenu za blažu kaznu, 18 godina zatvora. Reč je o kriminalcu koji je učestvovao u svakoj likvidaciji klana i izdvajao se po surovosti i idejama kako mučiti žrtve.

Iako se u tužilaštvu, na saslušanju, predstavljao kao IT stručnjak, ubrzo je okriveno njegovo pravo lice. Njegove metode mučenja žrtava bile su jezive i zgrozile su celu javnost Srbije.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Lalić je jednu od žrtava klana, Lazara Vukićevića, peglom pržio u kući strave u Ritopeku, a potom mu je, zajedno sa okrivljenim Milošem Budimirom stavio gumeno crevo u usta i pustili vodu u organizam.

Za Vukićevića su njegovi mučitelji rekli da je „dva puta umro“, aludirajući na to kakvu je torturu prošao.

Pročitajte još:

Među kodiranim imenima koje su na “Skaju” koristili članovi grupe, posebno isticalo Lalićevo – „Beri Mils“ (Barry Mills), po ozloglašenom vođi američke bande „Arijevsko bratstvo“ koju čine rasisti i neonacisti. Tako se, u jednom dopisivanju, može videti da je upravo „Beri“ kao novitet u mučenju žrtava uveo čupanje noktiju na živo „armiračkim kleštima“.

„Može Beri Mils, on je majstor za nokte da ti sredi. Beri Mils čupa nokte, to nisi znao, to je novost, na živo sve, sa armiračkim kleštima“, glasila je jedna poruka.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lalić je u svakom ubistvu imao ključnu ulogu. Učestvovao je u mamljenju žrtava u Ritopek, u prostoriju zvanu „klanica“, pa i u samom mučenju. Neretko je i sam imao ideje kako bi mogla žrtva da se muči.

Iako se od samog početka, odnosno nakon što je Lalić sklopio Sporazum o statusu okrivljenog-saradnika s tužilaštvom, spekuliše da je spreman da progovori i o novim ubistvima klana, to nije potvrđeno od strane nadležnih institucija.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Ostaje da se vidi da li će Lalić, tokom iznošenja odbrane, govoriti i o nekim novim krivičnim delima koje je činio klan Belivuk-Miljković.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljković tereti se za sedam likvidacija, jedno silovanje, nedozvoljeni posed oružja i dilovanje droge.

Optužnica je podignuta protiv Belivuka, Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Krivična dela činili su u Ritopeku, ulica Livadice 3, u posebnoj prostoriji koju su nazvali „klanica“, u kojoj su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze, odnosno biološke tragove.

Druga klanica bila je u Surduku, gde je ubijen Goran Mihajlović.

VIDEO: Belivuk opet o vlasti – vlast opet ćuti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar