Foto: privatna arhiva

Nakon što je Viši sud u Negotinu odbio predlog nadležnog tužilaštva da se Maja Bađikić (26), osumnjičena za zločin u Jabukovcu kada je ubijena četvoročlana porodica Kazimirović, ponovo uhapsi, Više javno tužilaštvo je žalbu na tu odluku uputilo Apelacionom sudu u Nišu, koji je sudu naložio da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

Bađikićeva se tereti da je u saizvršilaštvu sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca, prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukvca, hicima iz vatrenog oružja ubila Raju Kazimirović (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

„Na osnovu novih dokaza, od Višeg suda zatražili smo da se Maja Bađikić ponovo privede“, kažu u Višem javnom tužilaštvu za portal Novosti i dodaju:

Pročitajte još...

„Tu meru smo tražili i zbog uznemirenja javnosti, ali je Viši sud taj predlog odbio. Zato smo se žalili Apelacionom sudu, jer bi u roku od mesec dana ta optužnica trebalo da bude potvrđena. A, odgovora, do juče, nije bilo. Po nama, samo je taj podatak, budući da je Bađikićeva optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, dovoljan da se njoj odredi pritvor“, dodaju za taj portal i navode da je ona izjavama u medijima uznemirila javnost, ali i narušila pretpostavku nevinosti Davora Pernića.

Davor Pernić Foto: privatna arhiva

Podsetimo, Davor Pernić uhapšen je 25. avgusta 2019. i u prvom iskazu je priznao da je zločin počinio sam. Oko mesec dana kasnije, on je izjavio kako je ubio četvoro jer je čuo da imaju novca, kojim je hteo da pomogne u lečenju Bađikićeve. Ona je negirala na saslušanju krivicu za ovo delo, a njeni biološki tragovi potvrđeni su DNK analizom opušaka pronađenih u blizini mesta zločina 30. decembra prošle i 21. januara ove godine.

Pročitajte još...

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar