Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Screenshot/Facebook/Julijana Paunovic

Starčevo kod Petrovca na Mlavi zavijeno je u crno nakon što je sinoć u porodičnoj kući Vinko Paunović hicima iz pištolja presudio supruzi Julijani, a potom izvršio samoubistvo. I to nije jedina tragedija koja je zadesila ovu porodicu. Kako su nam ispričali meštani, Julijana i Vinko nisu bili u najboljim odnosima, a pre nekoliko godina preminuo im je sin Boban.

Vinko je, nakon što je sinoć povukao obarač, znao šta je uradio, zato je i pucao u sebe da bi izbegao hapšenje i suđenje. Julijana je još davala znake života posle pucnjave koja se dogodila u njihovoj porodičnoj kući u selu Starčevo kod Patrovca na Mlavi. Nažalost, rane su bile takve da je umrla na putu do bolnice.

Pročitajte još:

„Sin Boban im je od malena poboljevao, imao je tešku, neizlečivu, bolest. Oni su se odselili u Austriju, a Boban je ostao u Starčevu, a njihov drugi sin Bojan je otišao sa njima u inostranstvo. O Bobanu su brinuli njegovi roditelji. Ali, Boban je izgubio bitku i umro je 2017. godine“, kaže jedan od meštana Starčeva.

Mladić je umro u 26. godini, a  Vinko, koji je već ranije imao istoriju porodičnog nasilja postao je, čini se, gori. To nije prošlo neprimećeno u Austriji, gde su u to vreme živeli

„On je maltretirao Julijanu i to je primetio vlasnik stana koji su iznajmljivali u Austriji. On je i prijavio slučaj policiji, a tada se Vinko vratio. Ne znam da li je osuđen, pa proteran ili je pobegao u Srbiju da ne bi bio osuđen. Bio mu je zabranjen ulazak u Austriju u kojoj su ostali Julijana i drugi sin Bojan“, objašnjava jedan od meštana Starčeva.

Da li je Vinko krivio Julijanu što je proteran iz Austrije ili je do izražaja došla njegova nasilna priroda, tek postao je još gori prema Julijani.

Domaćinstvo porodice Paunović
Foto: printscreen

„Julijana u toj kući od straha nije mogla mirno ni jednu jedinu noć da prespava. Govorili smo joj da ga napusti, ali ona nije htela, volela ga je, govorila je da je tamo njen dom, u Starčevu. Njih dvoje su zajedno od njene 14 godine“, rekla je Slavica Zarić, majka pokone Juijane.

Nislje je kulminiralo sinoć, na imanju porodice Paunović. Šta se tačno prethodilo tragediji nije poznato, tek Vinko je u jednom trenutku potegao pištolji i nekoliko puta pucao u Julijanu. Potom je pucao u sebe i od rana je podlegao na mestu. Julijana je takože ubrzo izdahnula.

Kako Nova.rs saznaje, oružje iz kojeg je pucao VInko je bilo legalno, a moguće je da u kući ima još oružja koje policija nije oduzela. Iako je bilo izveštaja da je i u Srbiji bilo prijava za porodično nasilje u porodici Paunović, zvanični organi su se oglasili i naveli da pokojna Julijana nije podnela nijednu prijavu protiv svog supruga Vinka.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva u Zemunu gde je nećak ubio ujnu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar