Foto: Arhiva/Privatna arhiva

"Ta "životinja" mi je ubila dete ni krivo, ni dužno. Porodicu zavila u crno i nadam se da će ga utorak stići zaslužena kazna", kaže za Nova.rs dr Goran Mileusnić, otac ubijenog studenta iz Čačka, Miloša, koga je pre nepune tri godine, tačnije 27. januara, na smrt izbo nožem Neđeljko Đurović iz Požarevca.

„Ovo suđenje je predugo trajalo, odbrana ubice je na sve načine pokušavala da „minira“ postupak, o čemu svedoči činjenica da su ročišta odlagana osam puta“, kaže otac ubijenog mladića.

Prema Mileusnićevim rečima, Đurović ni na jednom suđenju nije pokazao ni trunku kajanja za zverski počinjen zločin, već se, kako naglašava, „pravio lud“ i „poigravao“ sa njima.

Pročitajte još:

„Ubica je na sve načine provocirao naše advokate, upirao prstom na policiju koja, navodno nije dobro obavila uviđaj, krivio lekare na Urgentnom centru u Beogradu koji, prema njegovim tvrdnjama, nisu učinili sve kako bi spasili Miloša, a o traženim veštačenjima odbrane ne želim više ni da komentarišem“, sa očajem navodi on.

„Prilikom završne reči postupajući tužilac je kazao da je tokom postupka utvrđeno da je Đurović (31) izvršio krivično delo teško ubistvo na podmukao način i da zaslužuje najtežu kaznu, a njegova odbrana je tražila da bude oslobođen“, navodi dr Mileusnić, ističući da želi da veruje da će pravda biti zadovoljena.

Ni to, kako naglašava, ne može vratiti njegovo dete koje je tek trebalo da zakorači u život, a bol koji oseća se rečima ne može opisati.

„Moja porodica je osakaćena za ceo život. Nema dana da ne odem na groblje i jedino tamo ponekad pronađem mir. Gledam i ne verujem da je moj Miloš „otišao“, a pred njim je bila lepa budućnost. Već bi bio svoj čovek, možda zaposlen, pa čak i oženjen. Verovatno bih sada i gajio unuke, ali sve su to samo pusti snovi. Iskreno se nadam da ću, ukoliko Đurović dobije 40 godina zatvora, umreti dok ne izađe, jer to zlodelo koje je počinio nema sa čim da se uporedi“, zaključio je dr Mileusnić kroz suze za Nova.rs, naglasivši da vreme ne leči rane, već samo nauči čoveka da sa patnjom živi i funkcioniše.

Milošev cimer i najbolji drug, Filip Bjelić, i dalje je neutešan.

„Tu je i dalje moj brat, pozitivom zrači, a ubica nema ni morala ni časti“, kaže mladić.

„Nadam se da će 14. septembra sve biti gotovo, Pravde nema, jer mog Miša ništa ne može vratiti, ali sećanje na njega nikada neće izbledeti“, rekao nam je on.

Miloš Mileusnić, drug Filip Bjelić
Filip Bjelić i Miloš Mileusnić

Ovo zversko ubistvo je potreslo kako ceo Čačak, tako i građane Srbije i regiona. Čačani kažu da je za ovakav zločinački čin i 40 godina zatvora malo.

Pročitajte još:

„On je bez razloga ubio dečka koji je bio divan, vaspitan, zreo za svoje godine. Poznajem tu porodicu. Oni su ljudi sa karakterom, časni, pošteni, ni mrava nisu zgazili i tako nešto da im se dogodi. Nemam reči, osim da je to zlotvor koga treba maksimalno kazniti“, rekao nam je komšija porodice Mileusnić.

Podsetimo, Miloš Mileusnić (24) iz Čačka, je ubijen 27. januara 2019. u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao prilikom studija.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da Neđeljka Đurovića (31), poznatijeg u javnosti kao „ubica s Tvitera“, osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog podmuklog ubistva dvadesetčetvorogodišnjaka.

BONUS video: Zaplena narkotika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare