Otac ubijenog studenta tvrdi da advokati ubice s Tvitera koče suđenje

Hronika 24. avg. 202116:01 > 25. avg. 2021 19:47
Podeli:
Žrtva i optuženi ubica Foto:Instagram

U Višem sudu u Beogradu u četvrtak se nastavlja suđenje Neđeljku Đuroviću (31) koji je optužen za ubistvo Miloša Mileusnića (24) iz Čačka, a odbrana na sve načine pokušava da uspori proces i vrati ga na početak kaže za Nova.rs otac nastradalog studenta dr Goran Mileusnić.

Prema njegovim rečima, Đurovićev advokat sada traži izuzeće veštaka koji godinama obavlja taj posao, kako bi odložio završetak postupka.

„Taj čovek, Miroslav Bursačević je profesionalno obavio svoj deo posla potvrdivši analize antropološkog veštačenja koji jasno govore i nesumnjivo dokazuju da je na snimcima Đurović“, izjavio je dr Mileusnić.

Nakon toga, nastavlja Milošev otac, advokat odbrane se pozivao na različitu boju trenerke koju je ubica nosio tog kobnog jutra.

„Međutim, veštak je i to jasno obrazložio navodeći da je na snimku noć, te da je pitanje boje relativno. Koristio je fotošop kako bi posvetlio frejmove u skladu sa pravilima forenzike“, objasnio je dr Mileusnić.

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Naš sagovornik kroz suze nastavlja da govori o svom sinu koji bi sada, da je živ, već negde radio, a možda i oženio.

Sama činjenica da je ubica tražio izuzeće javnosti govori sama po sebi.

„To je samo zato jer prenosite istinu koja njemu ne odgovara. A ovi navodi odbrane protiv veštaka su sa ciljem da se suđenje vrati na početak“, ocenjuje Mileusnić.

„Tuga je iz dana u dan, godine u godinu sve veća. Svakodnevno odem na Milošev grob, nekada i dva puta dnevno, jer mi tako bude lakše“, ispričao nam je on.

Dr Milesnić sa svog sina jedino skrene misli kada radi, budući da je zaposlen kao maksijofacijalni hirurg u Opštoj bollnici Čačak.

„Tada moram da se fokusiram na pacijente, njihove bolesti, probleme i trudim se da im pomognem na najboji mogući način“, rekao je sagovornik portala Nova.rs. Na naše pitanje kada očekuje završetak suđenja Mileusnić kaže da ne zna.

„Vidite i sami, svi dokazi su jasni, ali odbrana „koči“ postupak. Ovo postaje neizdrživo, a i sami znate da je Đutović moje dete ubio iz zabave i dosade“, zaključio je ogorčeno svoje izlaganje otac ubijenog studenta.

Svoju tugu sa nama podelio je i Milošev drug i cimer Filip Bjelić, koji kaže da ne postoji dan da se ne seti njega i dodao da prisustvuje svakom suđenju.

„Miloš mi neizmerno nedostaje u ovim vremenima. Kada god je bilo teško, on je bio tu uz mene, da me podrži, ohrabri. Često se zapitam da li je moglo drugačije… Onda se trgnem i kažem sebi, idemo dalje, on nikako ne bi voleo da vidi da sam tužan, ni ja ni njegovi najmiliji… I tako iz dana u dan preispitivanje, sećanje….jer na žalost to je jedino što nam je ostalo. I samo to njega može da učini besmrtnim“, ispričao nam je Filip.

On je izrazio nadu da će suđenje uskoro biti završeno, te da će pravda biti zadovoljena. Bjelić je inače pokrenuo peticiju da Milošev ubica dobije doživotnu robiju koju je potpisalo više od 30 hiljada ljudi u raznim gradovima Srbije.

Podsećamo za ubistvo Miloša Mileusnića optužen je Neđeljko Đurović, koji je 27. januara 2019. godine u ranim jutarnjim satima usmrtio mladog Čačanina u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, jer, kako je i sam rekao prilikom prvog iskaza, bilo mu je dosadno zbog nezadovoljstva sopstvenim životom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram