Jugoslav Tintor Foto: N1

Članovi Advokatske komore Beograda izabrali su predstavnike u Advokatskoj komori Srbije, a kako portal Nova.rs saznaje, na listi delegata prednjači aktuelni predsednik AKB Jugoslav Tintor sa 526 glasova, dok je na drugom mestu advokat Dragoslav Ljubičanović sa nešto manje glasova - 479. Nakon završetka glasanja, poznato je ko će ići u Upravni odbor AKB, ali i ko su 102 delegata u Skupštini Advokatske komore Srbije i osam predstavnika u Upravnom odboru AK Srbije.

Ovogodišnje izbore definitivno je obeležio slučaj smrti advokata Vladimira Cvijana, za koju se saznalo tek nakon tri godine. Između ostalog, aktuelni predsednik AKB dostavio je Cvijanov dosije pripadnicima BIA i MUP, što je izazvalo veliko negodovanje među beogradskim advokatima, koji su smatrali da bi zbog toga trebalo da podnese ostavku na funkciju.

Dragoslav Ljubičanović Foto: Printscreen/YouTube/Centar - kanal SRBIN info portala
Dragoslav Ljubičanović Foto: Printscreen/YouTube/Centar – kanal SRBIN info portala

Među njima se izdvojio upravo Dragoslav Ljubičanović, koji je odmah iza Tintora na listi, a koji je čak podneo ostavku na mesto sekretara AKB zbog ovakvog čina. Ljubičanović je za Nova.rs ranije izjavio da bi se Tintor zbog pomenutog čina, odnosno davanja dokumenata BIA bez naloga tužioca, mogao nazvati saradnikom tih službi, dodavši da krši zakon.

Pročitajte još:

Sa druge strane, Tintor je to demantovao, govoreći da on ni na koji način nije prekršio zakon.

Kako saznaje Nova.rs, posle Tintora i Ljubičanovića, na listi se nalazi Minja Đokić sa 477, zatim Krsto Bobot sa 468, Vanja Borovčanin sa 460, Ivana Ristović sa 456 glasova, a potom i Dušan Bratić, Rade Knežević, Vladimir Prijović, Maja Atanasković i drugi.

Podsetimo, glasanje se održalo juče u Sava centru, a za održavanje Skupštine i izbora bio je potreban kvorum od 350 advokata. Na listi kandidata bilo je 257 advokata, a izabrana su 102 imena. Inače, glasalo je više od 1.000 advokata.

Inače, glasanje je bilo tajno, zaokruživanjem kandidata na listićima i trajalo je punih osam sati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare