Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs/Majka žrtve

Nikolija Vučković iz sela Zablaće, koju je muž pretukao skoro do smrti, pre izvesnog vremena je otpuštena iz Opšte bolnice Čačak, rečeno je portalu Nova.rs u toj zdravstvenoj ustanovi, a njen muž, nasilnik je u pritvoru u čačanskom Okružnom zatvoru.

Prema rečima našeg sagovornika, dugo je bila na odeljenju intenzivne nege budući da je imala povrede opasne po život.

„Kada su je dovezli u čaršavu i golu, mislili smo da je mrtva. Na svu sreću, uprkos tome što su joj rebra bila polomljena, a uho od udaraca otpalo, imala unutrašnja krvarenja – vratili smo je u život. Kada je došla k sebi, bila je u stanju šoka, ali smo uložili nadljudske napore da njeno stanje stabilizujemo“, navodi naš izvor, dodajući da sada dolazi redovno na kontrole radi previjanja.

Pročitajte još:

Jedna njena poznanica, koja ju je nedavno srela, kaže za naš portal da se Nikolija dobro oseća, jer je prilikom susreta razgovarala sa njom.

„Tada je, ako se ne varam, krenula na kontrolu u bolnicu. Vratila se kod roditelja, a nedavno je njen otac uzeo i najmlađe dete, koje je čuvala njena svekrva. Razočarana jer su pojedini mediji pisali sve i svašta. Smatram da je najvažnije da se ona sada psihički stabilizuje i mislim da je na dobrom putu da to i učini“, rekla nam je ona.

Nikolijina, sada već bivša komšinica, koja je nekada putovala sa njom na posao dok je radila u jednoj ribarnici kaže za Nova.rs da je ona divna žena i požrtvovana majka.

„Pretpostavljam da nije imala nikoga da je zaštiti ili je ćutala zbog dece. Znate i sami da je policija nebrojeno puta intervenisala, ali je tog skota Gorana, valjda sud oslobađao. Mnogo mi je žao, samo želim da u potpunosti ozdravi i započne život dostojan svakom ljudskom biću“, rekla nam je ona.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Kako je ranije za Nova.rs izjavila majka nasilnika Gorana Vučkovića, Stoja, on je, pored supruge i nju maltretirao. Uvek je „upadala“ u vatru, kao i te kobne noći da zaštiti snahu da bi i sama potom dobijala batine, a najčešče šamare. Ona je u razgovoru tada kazala da joj je samo važno da ona ozdravi i brine o četvoro mališana, koji su jedno drugom do uveta.

Nasilnik Goran Vučković je i ranije osuđivan za nelegalno posedovanje oružja, a u trenutku ove tragedije bila mu je izrečena mera zabrane priliaska kući, a u javnosti se spekuliše da je to veče bio i pod dejstvom opijata. Njemu se na teret stavljaju tri krivična dela – ekstremni oblik nasilja prema ženi, takođe, i prema majci, kao i kršenje već izrečene zabrane.

„Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Čačku u toku je postupak istrage protiv okrivljenog Gorana Vučkovića iz Zablaća zbog krivičnog dela nasilje u porodici i on se trenutno nalazi u pritvoru čačanskog Okružnog zatvora“, rekao je danas za Nova.rs portparol OJT u ovom gradu Vladimir Perišić.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

On je ranije bio u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, radi procene njegovog psihičkog stanja. Podsećamo, Vučković pretukao je u noći izmežu 29. i 30. avgusta skoro na smrt pretukao suprugu Nikoliju u mestu Zablaće, nadomak Čačka, i tom prilikom teško je povredio. Uzeo je motku na kojoj je bio zakucan ekser i tukao do iznemoglosti. Nesrećna žena je bila totalno dezorjentisana i golu su je dovezli na Urgentno odeljenje čačanske bolnice odakle je prebačena na intenzivnu negu, gde je duži vremenski period bila hospitalizovana. Oni su te večeri bili na svadbi i kada su stigli kući počela je svađa, a potom i tuča, nakon čega je velika tragedija, u smislu povreda, zadesila Nikoliju, divnu mladu ženu i majku četvoro dece. Mališani su prvobitno bili kod njene svekrve, koja, takođe ima i drugog sina nažalost bolesnog, i o kome se, takođe, stara.

BONUS video: Muškarac pucao na policiju na Konjarniku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar