sud, čekić
Foto:shutterstock

U Višem sudu u Beogradu danas je okončan dokazni postupak na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Nakon više uzastopnih odlaganja suđenja ono je konačno danas održano, a završne reči odbrane i tužilaštva su zakazane za 2. decembar, saznaje Tanjug.

Ovaj postupak je inače zatvoren za javnost, zbog zaštite „nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu“, odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Nakon završnih reči tužilaštva i odbrane sud će zakazati objavu prvostepene presude Mladenu Trbović i Milanu Dumanoviću, koja će biti javno objavljena.

Javno se objavljuje samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.

Pročitajte još:

Dumanoviću i Trboviću sudi se zbog optužbi da su izvršili krivično delo odavanje službene tajne, odnosno, zato što su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

BONUS video: Da li postoji namera da se Jovanjica i druge brojne afere do kraja razreše?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar