Slobodanka Tošić Foto: privatna arhiva

Slobodanka Boba Tošić (36), nekadašnja "Plejboj" zečica za kojom traga Interpol, pronašla je sigurnu luku u Beogradu gde se godinama aktivno skriva od zakona. Kako smo ranije objavili, nju po svemu sudeći skriva narodni poslanik Žika Gojković, o čemu svedoče i snimci sa sigurnosnih kamera zgrade u kojoj borave. Ko je fatalna misica i kako je moguće da je Interpol godinama "ne vidi" u zagrljaju srpskog političara?

Ime Slobodanke Tošić našlo se na Interpolovoj poternici jer je osuđena da je kao članica grupe Darka Eleza pomogla u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici kod Sarajeva. Inače Elez i Ždrale su još od zatvorskih dana bili bliski saradnici, čak i kumovi, ali se njihovo kumstvo raspalo nešto kasnije i to zbog podela poslova u sarajevskom podzemlju.

Tošić je uhapšena u policijskoj akciji „Lutka“ u Hrvatskoj, i to na graničnom prelazu u trenutku kada je išla na snimanje u Osijek zbog optužbi da je u aprilu 2006, po nagovoru Darka Eleza, namamila Ždrala, koga je Elez želeo da likvidira.

Foto: Printscreen/YouTube

Tošićeva je tokom postupka negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva. Ubrzo nakon oglašavanja zatvorske kazne, Tošićeva je u pobegla iz kućnog pritvora u Han Pijesku, i to neposredno pre nego što je trebalo je da se javi na izdržavanje zatvorske kazne.

Sigurnu luku pronašla je na Novom Beogradu, u srpskoj prestonici, a zaštitu joj je pružio nekadašnji član POKS-a Žika Gojković, o čemu je Nova.rs pisala, a sada i dokazala snimcima sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako Tošićeva, nekada sama a nekada u društvu Gojkovića, izlazi i ulazi u zgradu od čijeg ulaza po svemu sudeći ima i ključeve.

Upoznali se u zatvoru

Poznanstvo na relaciji Tošić-Elez-Ždrale datira još odranije, kada je Tošićeva odlazila u posetu svom dedi u zatvoru. Da su se na taj način upoznali, potvrdio je i Đorđe Ždrale prilikom svojih ranijih saslušanja.

Po izlasku na slobodu jednom ju je video u društvu Darka Eleza. Kad god bi se posle toga viđali, Slobodanka je navodno insistirala da stakla njegovog automobila budu zatamnjena, pisali su ranije mediji.

Ispostavilo se da je Slobodanka, navodno, bila sa obojicom kumova, a prilikom pokušaja ubistva Ždrala iz 2006. njeno ime u ulozi mamca. Naime, po izlasku iz zatvora u proleće 2006. Ždrale se obratio kumu Elezu za pomoć, da ga „pogura“ dok se ne snađe pošto je duži vremenski period bio u zatvoru. Tražio je da mu Elez da deo novca koji je prethodno „zaradio“ krađom banke.

Foto: N1, Facebook

„Elez je to shvatio kao izvesni vid reketa, odbio je taj zahtev i od tog momenta oni više nisu u dobrim odnosima. Đorđe je navodno naredio Elezu da se iseli iz Istočnog Sarajeva i od tada počinje njihov sukob“, ispričao je jedan sarajevski inspektor svojevremeno. Međutim, pričalo se naširoko tada da je jedan od razloga sukoba i to što su obojica bili zainteresovani za atraktivnu Bobu Tošić.

Tražila da je odveze kod drugarice, pa upali u Elezovu klopku

Te 2006. godine, Slobodanka je u SMS poruci zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, što je ovaj i učinio. Kada su došli na lice mesta, izašla je iz automobila a dve osobe otvorile su vatru na auto u kom je ostao Ždrale. Kako je i sam ispričao posle napada, video je Slobodanku kako rukom prekriva usta a onda su se začuli pucnji.

Đorđe Ždralo izvukao je živu glavu samo zahvaljujući tome što se puška jednom od napadača zaglavila. Uzvratio je hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je po optužnici koja je kasnije podignuta, dobio zadatak od Eleza da ga likvidira. Rašeta je dve godine kasnije nastradao kad je pokušao da postavi eksploziv ispod vozila.

Foto:Interpol

Iako ranjen, Ždrale je uspeo da ode do obližnjeg kafića čiji je vlasnik njegov prijatelj (koji je kasnije ubijen), a potom u bolnicu u kojoj je proveo samo jednu noć, strahujući za svoj život.

Tošićeva je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi.

Sve pripisivala izboru za mis i popularnosti

Kada je, u vremenskom periodu između presude i bekstva, boravila u kućnom pritvoru, Tošićeva je na jednoj lokalnoj televiziji pričala o prirodi poznanstva sa kriminalcima, pravdajući se da je pritisak javnosti tih dana na njoj bio jer je bila misica.

„Što se tiče Darka Eleza, kažem, opet, poznavala sam njega i to je to. Ali verovatno da je taj izbor za mis bilo vau za ove prostore. Imala sam čak neke konflikte i napade od strane ljudi, napade zbog izbora za mis, zato što sam delovala mnogima nadobudno, osoba koja samo misli da je ona važna… Isključivo zbog izbora za mis“, rekla je tada Tošićeva. Tvrdila je da je njihov odnos površan i da u tom nije bilo „ničeg dublje“, čak je nakome bilo i „slatko“.

U međuvremenu, i Tošićeva i Elez su osuđeni na zatvorske kazne. Tošićevo ime našlo se na Interpolovoj poternici, a Elez je sporazumom o priznanju krivice osuđen na 15 godina zatvora.

Bonus video: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare