Lekari iz Vranja osuđeni na zatvor zbog smrti devojčice (5)

Hronika 29. sep. 202115:34 > 15:36
Podeli:
Vranje Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Vranjski lekari otorinolaringolog dr Darko Civkarovski i anesteziolog dr Slaviša Kanački osuđeni su danas u Osnovnom sudu u ovom gradu na zatvorsku kaznu od 3 (Civkarovski) i 2 godine zatvora (Kanački), zbog nesavesnog postupanja u slučaju lečenja devojčice Dijane Marinković, koja je u petoj godini života preminula od gušenja zbog jake upale grla u Zdravstvenom centru Vranje.

Presuda je izrečena nakon 10 godina suđenja, koliko je prošlo od tragedije kada je petogodišnja Dijana iz sela Ćukovac kod Vranja preminula na Dečijem odeljenju Bolnice u Vranju, na Božić, 8. januara 2011. godine.

 

Sudski proces je završen u utorak, 21. septembra ove godine, a u prvom postupku pred Osnovnim sudom, Cinkarovski i Kanački su kažnjeni sa po tri godine zatvora i pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom.

Pročitajte još:

Danas je Cinkarovski osuđen na 3 godine zatvora i 5 godina zabrane vršenja rada lekarskog poziva, a Kanački na 2 godine zatvora i 3 godine zabrane rada, za obojicu ne računajući vreme provedeno u zatvoru.

Roditelji preminule devojčice su se zahvalili medijima i javnosti na pomoći i podršci svih ovih godina.

Bonus video

Komentari

Vaš komentar