Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Antonio Ahel/ATAImages

Dragan J. Vučićević juče je na pešačkom prelazu u Žarkovu, vozeći "škodu", naleteo na devojku S. A. i lakše je povredio, nakon čega se u javnosti povelo pitanje zbog čega vlasnik tabloida "Informer" nije zadržan nakon nesreće. Treba napomenuti da se u ovakvim slučajevima, kada je reč o lakšim povredama, činjenici da vozač nije bio pod dejstvom alkohola i narkotika, ali i tome da je ostao na licu mesta nakon udesa - uglavnom ne određuje zadržavanje, već se pušta na slobodu.

Nezgoda se dogodila na uglu Ulice Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića, a devojka je zbog zadobijenih povreda prebačena u bolnicu, odakle je jutros puštena na kućno lečenje. Njoj su, na sreću, dijagnostikovane lakše telesne povrede.

Dragan J. Vučićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vučićeviću nakon nesreće nije određeno policijsko zadržavanje, a reč je o uobičajenoj proceduri kada se radi o nesrećama u kojoj je neka osoba lakše povređena. Naime, Vučićević je nakon udesa ostao na licu mesta, začekao policiju, a ono što je ključno kada je reč o zadržavanju, jeste da je, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, imao nula promila alkohola u krvi.

Takođe, nije detektovano prisustvo narkotika, a sve ove okolnosti uzimaju se u tom slučaju kao olakšavajuće.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Advokat Ivan Simić u razgovoru za Nova.rs ističe da, ako se uzmu o obzir sve okolnosti iz medija, nije ni bilo prostora za određivanje zadržavanja.

„Ukoliko su tačni navodi iz medija, nije ni bilo razloga za hapšenje i određivanje pritvora i to nije neobična praksa. Zakon treba da bude jednak za sve, pa i za vlasnika „Informera“ Dragana J. Vučićevića„, objašjava advokat Simić.

Pročitajte još:

Po svemu sudeći, nisu postojale okolnosti zbog čega bi Vučićević bio uhapšen.

„Verovatno je tužilac koji je obavešten o događaju procenio da nema elemenata za hapšenje i određivanje pritvora. Osumnjičeni nije, koliko znamo, vozio automobil pod uticajem alkohola ili narkotika. Posle nezgode je ostao na licu mesta i nije pokušao da se udalji. Otišao je sa povređenom devojkom u bolnicu. Moguće da je i priznao krivicu, tako da nije postojao nijedan razlog za hapšenje. Praksa je u takvim slučajevima, kada su u pitanju lake telesne povrede, da se vozači ne hapse i to se odnosi na Vučićevića isto kao i na druge građane“, objašnjava Simić.

Ivan Simić, advokat
Ivan Simić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ističe da je moguće i da ceo događaj neće imati ni sudski epilog.

„Praksa u ovakvim slučajevima je da se pribegava načelu oportuniteta. Dve strane, tužilaštvo i okrivljeni tada postignu sporazum o priznanju krivice i taj sporazum potvrđuje sud. Nema krivičnog gonjenja, a u okviru sporazuma se okrivljeni obavezuje da plati određenu sumu novca u dobrotvorne svrhe“, objašnjava Simić.

MUP bez odgovora

Inače, portal Nova.rs uputio je pitanja MUP Srbije kako bismo saznali detalje o saobraćajnoj nesreći, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Između ostalog, upitali smo i da li je eventualno ustanovljeno prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci kod Vučićevića, međutim, iz te institucije nisu odgovorili na naš pitanja.

Pročitajte još:

Podsetimo, nesreća se dogodila u utorak oko 19 časova, na uglu Ratka Mitrovića i Ace Joksimović, a devojka koju je oborio vlasnik „Informera“ prevezena je odmah u Urgentni centar. O udesu se oglasio i glavni urednik „Informera“.

„Želim da obavestim javnost da sam večeras, vraćajući se s posla vozeći svoj automobil ‘škoda’, nešto posle 19 časova na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića u Žarkovu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba, prema prvim lekarskim nalazima, lakše povređena. Obaveštavam javnost da je policija u skladu sa zakonom obavila uviđaj i na licu mesta proverila stanje alkohola u mom organizmu. Utvrđeno je da je test negativan. Takođe, veoma sam zabrinut za zdravstveno stanje povređene S.A. i nadam se njenom brzom oporavku. Daću sve od sebe pomognem povređenoj i njenoj porodici. Svima se najiskrenije izvinjavam i preuzimam svu odgovornost“, navedeno je u izjavi Vučićevića.

BONUS VIDEO: Pešaki prelaz na kome je Dragan J. Vučićević naleteo na devojku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare