Mirjana Aleksić Foto: N1

Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević, koja je i sama teško povređena u nesreći koja se dogodila 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac, a za koju je osuđen vozač Zorana Babića, Dejan Stanojević na tri godine i 10 meseci, uz zabranu upravljanja vozilom u trajanju od četiri godine, kaže za naš portal da se ne slaže sa visinom kazne koju je Stanojević dobio, i da ispada da život njene sestre, ali i njene povrede vrede samo toliko.

„Ne slažem se sa visinom izrečene kazne. Ja sam tražila maksimalnu kaznu, a oni su ga osudili na tri godine i 10 meseci, i četiri godine zabrane upravljanja. To mi se uopšte ne sviđa. Znači život moje sestre i moje povrede vrede samo toliko“, rekla je kratko za naš portal Stanikina sestra, ne želeći dalje da komentariše presudu.

Podsećanja radi, Osnovni sud u Nišu izrekao je danas prvostepenu presudu i osudio na tri godine i deset meseci zatvora Dejana Stanojevića, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića, optuženog da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca.

Kako je utvrđeno tokom postupka, on je službenom „škodom superb“ krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u „opel astru“ koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a povređen je bio i Babić koji je bio na zadnjem sedištu „škode“. Takođe, teško je povređen i vozač „pasata“ Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao „astrom“ zadobio lakše povrede. Stankovićev advokat obavestio je sud na jednom od ročišta u martu ove godine da je Stanoje preminuo.

Inače, advokat Božo Prelević, koji zastupa porodicu Stranike Gligorijević govorio je tokom suđenja da „nije sporan samo snimak u kojem fale dva ključna minuta, već i mnogi drugi nedostaci“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare