Nesreća u Doljevcu: Tužilac traži zatvor za Babićevog vozača

Hronika 22. apr. 202112:49
Podeli:
Foto: Printscreen, Vesna Lalić

Osnovno Javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu od pet godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilom za Dejana Stanojevića, vozača Koridora Srbije za nesreću kod Doljevca, kada je u januaru 2019. godine poginula Stanika Gligorijević.

Pre nego što je tužilaštvo zatražilo izricanje kazne iznete se u završne reču u ovom slučaju,a očekuje se da će u nastavku dana biti doneta i presuda.

Zamenica tužioca Jelena Kocić rekla je, javlja reporter N1, da odbrana nije dokazala da je bilo loših uslova vožnje.

„Nesumnjivo je dokazano da je okrivljeni izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Činjenica je da se kretao brzinom većom od dozvoljene i izazvao jedan smrtni slučaj, dva slučaja teških povreda, jedne teške povrede opasne po život i jedne lake“, rekla je Kocić.

To odbrana tokom postupka i nije osporavala.

Odbrana je tokom postupka isticala da okrivljeni ne može biti kriv iz razloga jer je na deonici puta bila mestimično gusta magla, takva da nije mogao da uoči saobraćajnu signalizaciju. Proklizao je, tvrdili su i zbog mestimične poledice, što odbrana, kako smatra zamenica OJT, nije dokazala.

Krajem januara 2019. godine službeni automobil Koridora u kojem se nalazio i direktor tog javnog preduzeća i funkcioner SNS Zoran Babić, velikom brzinom je uleteo u prostor naplatne rampe gde su dva vozila već stajala. U nesreći je stradala Stanika Gligorijević, a povređeno je pet osoba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram