Darko Šarić i Lana Popović
Darko Šarić i Lana Popović Foto: EPA/ANDREJ CUKIC/E-Stock/Aleksandar Bačlija

Hapšenje Darka Šarića u njegovoj velelepnoj vili u Beogradu, zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije osumnjičene da je činila najteža krivična dela, ponovo je u fokus javnosti iznedrilo pojedinosti iz života Pljevljaka koji proteklu deceniju slovi za jednog od najvećih. Šarić je, kako možemo videti prema poslednjim nezvaničnim informacijama, značajno kroz vreme menjao svoje saradnike, "poslovanje", lokacije i način rada, ali je za sve to vreme ostao veran supruzi Lani Popović.

Specijalne jedinice srpske policije upale su u četvrtak prepodne u Šarićevu vilu u Ulici Baje Pivljanina na Dedinju, u kojoj je proteklih meseci boravio uz elektronski nadzor, imajući u vidu da mu je određen kućni pritvor. Upravo u velelepnom zdanju opasanom visokim zidinama, uz privatno obezbeđenje i ogroman broj sigurnosnih kamera koje budno motre na svaki pedalj ulice, Šarić je stanovao sa svojom porodicom – suprugom Lanom i decom.

Lana Popović Foto:privatna arhiva facebook

Ljubavna veza Šarića i Popovićeve traje više od dve decenije, a upućeni u porodične prilike ispričali su ranije da je sa njim od 16. godine i da mu je tokom svih ovih godina ostala verna, čak i kada se o njemu ništa nije znalo dok je bio u bekstvu. Mediji su je ranije opisivali rečima da za nju postoje tri velike ljubavi – Darko Šarić, deca i posao vaspitačice. „Blic“ je pre nekoliko godina pisao da je, nakon privođenja Darka Šarića, prva došla u privatnu posetu, tražeći da se sastane sa njim u „ljubavnoj sobi“.

Ona je, uoči velika akcije „Balkanski ratnik“ kada je, kao se tada mislilo, zadat i poslednji udarac Šarićevom klanu, otvarala vrtić u Zemunu, u Šilerovoj ulici. Ipak, i vrtić i stan na Novom Beogradu oduzeti su joj u finansijskoj istrazi tada.

Lana Popović, nevenčana supruga, žena Darka Šarića, Darko Šarić
Lana Popović Foto: E-Stock/Djenka

Tokom njegovog skrivanja i Lana se krila od javnosti, ali je 21. oktobra 2013. godine policiji napravila pravu pometnju kada je za Šarićev 43. rođendan na Fejsbuk profilu objavila zajedničku fotografiju koja do tada nije bila poznata javnosti. Takav postupak Šarićeve surpuge izazvao je burne reakcije javnosti, tako da je morala da se oglasi i policija.

“Ispitaćemo da li je fotografija iz nekog ranijeg perioda, pa je ona tek sada objavljena ili je novija. Lana Popović, prema našim saznanjima, živi u Beogradu, a ukoliko bude u Pljevljima ili nekom drugom gradu u Crnoj Gori uzećemo izjavu od nje o okolnostima nastanka fotografije”, rečeno je u Upravi policije crnogorskim medijima tada.

Lana Popović, nevenčana supruga, žena Darka Šarića, Darko Šarić
Lana Popović Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

Kako se ranije govorkalo, Lana Popović je bila jedan od uslova njegove predaje, pa je tako tražio da najpre sleti u Crnu Goru, kako bi se sastao sa njom, a zatim otputovao u Beograd.

Ljubav prema jahanju

Tokom 2018. godine, mediji su pisali da Lana ima novi hobi, dok se njen suprug nalazi u zatvoru, i da je dane provodila na jahanju. Kako su pisali mediji 2018. godine, Lana je konje zavolela nekoliko godina ranije, zbog čega su je često sretali na hipodromima u Beogradu i u okolini prestonice.

„Ranije je češće išla u ergele u okolini Beograda, gde je iznajmljivala konje i jahala po mestima gde je ne poznaju. Dok Darko Šarić nije bio uhapšen, kupovali su skupe i rasne pasmine ovih životinja. Sada slobodno vreme prekraćuje tako što ih iznajmljuje na hipodromima. Sada je postala jako vešta u ovom sportu, a kupila je i konjičku opremu“, rekao je ranije izvor beogradskih medija.

Lana je po struci vaspitačica, a redovno je bila na svim Šarićevim suđenjima, gde mu je iz publike davala podršku.

„Uvek je doterana, a na prvom suđenju se pojavila u firmiranoj garderobi, noseći tašnicu ‘šanel’. Na jedno od poslednjih suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu došla je sportski obučena u društvu dve drugarice. Jedna od njih je navodno u vezi sa jednim od optuženih iz ove grupe, koji je još u bekstvu. Sa njima u društvu je sedeo i vidno raspoložen Duško Šarić, mlađi brat optuženog Darka“, kazao je.

Pre Lane, Darko Šarić je bio u braku sa Natašom Lončar iz Pljevalja, od koje se razveo 2005. Zatim se oženio Slovakinjom Veronikom Polačekovom, ali se i taj brak ubrzo završio.

Darko Šarić kombo
Darko Šarić

Podsetimo, Darko Šarić je u četvrtak uhapšen u velikoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je rukovodio Evropol i Jurodžast, zbog sumnje da je na čelu kriminalne organizacije koja se tereti za najteža krivična dela. Zajedno sa Šarićem uhapšen je i njegov advokat Dejan Lazarević, huligan Uroš Mišić i još nekoliko osumnjičenih. Konačan broj privedenih nije zvanično saopšten.

Bonus video: Kuća na Dedinju jutro nakon hapšenja Darka Šarića


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare