Foto:Nenad Mihajlovic/ Dusan Milenkovic/Starsport.rs, Privatna arhiva

Borba oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana već uveliko bukti, a u sukobu oko toga ko će preuzeti primat istakle su se dve navijačke grupe, u pitanju su "Saut gard" i "Jang bojs". Međutim, uprkos borbi oko primata na jugu, zajednički cilj navijača je da iz svojih redova uklone Đorđa Prelića, osuđivanog huligana za kog sumnjaju da ima podršku države.

Navijačka grupa „Saut gard“ nastala je kao ogranak uticajne navijačke grupe „Principi“. Sedišta „Saut garda“ nalaze se u Rumi i Sremskoj Mitrovici, a reč je o frakciji koja slovi za blisku Veljku Belivuku.

Pojedinim članovima ove navijačke grupe sudi se za demoliranje „Komiteta“ 2018. godine u Beton hali. Zbog demoliranje pomenutog lokala, na optuženičkoj klupi se nalaze ljudi bliski Belivuku.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Od hapšenja vođa frakcije „Iz principa“, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, postavlja se pitanje ko će biti novi vođa Grobara. Ubrzo se kao vođa nametnuo Đorđe Prelić, huligan koji je prevremeno pušten iz zatvora u kom je bio zbog ubistva Francuza Brisa Tatona.

Pročitajte još:

Prelić se ubrzo po izlasku iz zatvora pojavio na tribini, te se spekulisalo da je on novi vođa.

Ipak, ako su Grobari oko nečeg složni, onda je to da smatraju da Prelić ne bi trebalo da bude vođa. Štaviše, smatraju da ne treba da bude na južnoj tribini i žele da ga sklone s nje.

Najbolja ilustracija toga jeste događaj koji se odigrao u nedelju, tokom utakmice Partizan-Novi Pazar, kada su pojedini Grobari prišli Preliću i zatražili da napusti stadion. Nakon čarki i svađe, Prelić je to i uradio.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Navijači ga smatraju cinkarošem i tvrde da sarađuje s državom.

Zbog toga je on, prema mišljenju određenih navijačkih grupa, nepoželjan na jugu.

Đorđe Prelić Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Đorđe Prelić zvani Prela, prošle je godine, pod velom sumnjivih okolnosti, pušten na uslovnu slobodu nakon što je odslužio veći deo kazne za ubistvo Tatona.

Na južnoj tribini pojavio se davne 2008. godine, a ubrzo postao jedan od viđenijih Grobara, zajedno sa Milošem Radisavljevićem Kimijem, ubijenim Ljubomirom Markovićem Kićom i ostalim. Bio je deo navijačke grupe „Alkatraz“.

BONUS VIDEO: Skandalozno skandiranje Grobara na meču protiv Novog Pazara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar