Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje 27-godišnjem Vuku Tici zbog sumnje da je tokom protesta ispred Doma Narodne skupštine u noći 7. i 8. jula 2020. godine zapazlio službena vozila MUP-a, koja su bila parkirana u neposrednoj blizini zakazano je za četvrtak, 4. novembar, potvrđeno je Tanjugu.

Suđenje će biti održano pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Optužnim predlogom protiv Tice Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da ga osudi na najmanje četiri godine zatvora i novčanu kaznu u iznosu od milion dinara.

Na teret mu se stavlja krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Pročitajte još:

Tica je osumnjičen da je za vreme protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, prišao službenim vozilima MUP-a koja su bila parkirana na stazi između „Glavne Pošte“ i Crkve „Svetog Marka“, kamenom polomio staklo na ukupno četiri vozila, nakon čega je nepoznatom eksplozivnom materijom izazvao požar na tim vozilima.

Požar se kasnije proširio na još jedno vozilo MUP-akoje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, uvid u foto-dokumentciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja Nacionalnog centar za kriminalističku forenziku i izvelo druge dokaze.

BONUS VIDEO: Demonstracije: Policija napada građane i novinare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar