Foto: Vesna Lalić, Printscreen

Tomo Zorić, tužilac koji je podneo ostavku na funkciju sekretara Državnog veća tužilaca, jer je pozvan na informativni razgovor zbog grupe Veljka Belivuka, iako je kasnije prošao poligraf i ustanovljeno je da sa pripadnicima pomenutog klana nema veze, proteklih nekoliko meseci radi od kuće. Kako nezvanično saznaje portal Nova.rs od izvora iz pravosuđa, Zorić se od pomenutog događaja ne pojavljuje u tužilaštvu, a rad od kuće je njegova "kazna" od strane republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac.

U februaru 2020. u sklopu akcije hapšenja Veljka Belivuka priveden je i navijač Partizana Miloš Đukanović i to u društvu Tome Zorića i Milice Ljubičić, zamenice tužioca Drugog osnovnog tužilaštva.

Zorić je za Nova.rs tada izjavio da se sa mladićem našao kako bi preuzeo račune i kiriju. Privedeni Đukanović je pušten dva sata nakon saslušanja, a sutradan je na informativnom razgovoru u policiji bio Zorić.

„Prošao sam poligraf. Dokazano je da moje krivice nema. To je jedan moralni čin. Vratiću se u Republičko javno tužilaštvo, odakle sam došao“, naveo je Zorić za naš portal tada.

Honološki redosled događaja odmah je kod dela javnosti stvorio utisak ovde nije reč o sumnjama da je Zorić povezan sa kriminalom i Belivukovim klanom, već da je po sredi tretiranje takozvanih nepodobnih tužilaca, a utemeljenje za te tvrdnje postalo je jače onog trenutka kada je Zagorka Dolovac odlučila da „povuče potez“.

Foto: Printscreen/YouTube/Pancevo RTV

Kako Nova.rs saznaje, Zorić već neko vreme ne dolazi u prostorije tužilaštva, već radi od kuće. Naši upućeni izvori kažu da je to svojevrstan način Dolovčeve da se sa njim „obračuna“ i na taj način ga „kazni“. Ovakvo postupanje republičke javne tužiteljke uopšte ne treba da čudi jer ovo nije prvi, a po svemu sudeći ni poslednji put, da svoje tužioce, bliže i dalje saradnike, kažnjava upitnim i pomalo bizarnim metodama.

Ne treba zaboraviti da je takav tretman na svojoj koži osetio i tužilac Predrag Milovanović, koji je postupao u predmetu protiv „šerifa“ iz Grocke Dragoljuba Simonovića u vezi paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Milovanović je, naime, izabran za člana Državnog veća tužilaca (DVT), čime je automatski oslobođen funkcije postupajućeg zamenika, ali je napomenuo da postupak protiv Simonovića želi završi do kraja. Ipak, predmet je odlukom republičke tužiteljke Zagorke Dolovac dodeljen drugom zameniku.

Bonus video: Siledžija napada radnicu teretane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare