Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Samo u poslednjih mesec dana grad Beograd je raspisao dva konkursa za prijem novih ljudi u komunalnu miliciju.

Grad Beograd je objavio javni poziv za izbor 213 kandidata koji će proći obuku za obavljanje poslova komunalnih milicionara, piše Nova ekonomija. Ovo je još jedan poziv u nizu u poslednjih godinu dana putem kojeg Grad traži kandidate koje će proći obuku za poslove komunalne milicije.

Samo u poslednjih mesec i po dana, Grad je obavio dva javna poziva za stručno osposobljavanje kandidata za poslove komunalne milicije.

Pročitajte još:

U pozivu s početka oktobra je poziv bio otvoren za 169 kandidata, dok je krajem septembra bio objavljen javni poziv za 202 kandidata koje je trebalo obučiti za poslove komunalne milicije.

Javne pozive za izbor kandidata za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova komunalnog milicionara Grad je objavljivao i u avgustu i u maju.

Poziv za obuku za komunalne milicionare bio je raspisan i u feburaru, a tada je bio otvoren za obuku 217 kandidata.

Sa izabranim kandidatima se zaključuje ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara i isti se upućuju na obuku o trošku Gradske uprave.

Nakon završene obuke, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara i dobijaju sertifikat.

Oko slokolovo Foto: privatna arhiva

Kandidat koji dobije sertifikat će moći da konkuriše za radno mesto komunalnog miliconara.

Rok za podnošenje prijava na poziv koji je trenutno otvoren je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na internet prezentaciji grada Beograda (javni poziv je objavljen danas, 25. oktobra).

Na „poslovima komunalne milicije“ u 2022. godini bilo je 481 popunjenih radnih mesta, dok je broj sistematizovanih radnih mesta bio 712 , piše u izveštaju o radu Gradske uprave grada Beograd za 2022. godinu.

„Tokom prethodnog perioda, deset pripadnika je podnelo zahtev za sporazumni prekid radnog odnosa, dva su razrešena na druga mesta, dok su za pet izrečene disciplinske mere prestanak radnog odnosa“, piše u izveštaju.

Broj izdatih prekršajnih naloga (ne računajući izdate po osnovu nepropisnog parkiranja kreiranih elektronskim putem) iznosio je 56.094, dok je ukupan broj prekršajnih naloga bio 105.825, piše u izveštaju.

Кomunalni milicionari su u 2022. godini sačinili 2.510 zapisnika, 45.230 službenih beleški, izdali 12.554 naređenja da se prekine sa činjenjem prekršaja i izvršili 27.613 provere identiteta.

Zbog ne posedovanja, nedavanja ili isteklog roka važenja lične karte komunalni milicionari izvršili su 6 dovođenja u policijske stanice. Broj izvršenih pregleda lica iznosio je 11.

Tokom prethodne godine komunalni milicionari upotrebili su sredstva prinude u 5 slučaja i to upotrebu fizičke snage – 2 puta, sredstava za vezivanje 3 puta, dok ostala sredstva nisu korišćena.

U godini je sa javnih površina i parkirališta inicirano odnošenje 1.859 vozila, dok je broj duzetih taksi vozila iznosio 22.

BONUS VIDEO: JProtest građana na Savskom nasipu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar