Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom sudjenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Vulin je za televiziju Pink izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih „proširivati tokom sudjenja“.“Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima“, rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka „odgovorna za četiri ubistva u Grckoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku“, kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište na sudjenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Pročitajte još:

Povodom masovnih lažnih dojava o postavljenim bombama u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, Vulin je rekao da je policija Gambije, po dojavi srpske policije otišla na lice mesta i uhapsila osumnjičenog da je takve dojave slao.

Prema njegovim rečima, uhapšeni je izjavio da mu je „student iz Poljske“ rekao da lažne dojave šalje na imejl adrese u Srbiji.

Vulin je najavio da će MUP održati sastanak danas sa Ministarstvom prosvete „kako da maturski ispit privedemo kraju“, s obzirom na to da su lažne dojave o postavljenim bombama u prethodnim danima stizale i na adrese velikog broja škola.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar