Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Pripremno ročište u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje bi trebalo da bude danas održano pred Specijalnim sudom u Beogradu, je neizvesno. Kako saznaje list Nova, drugookrivljeni Miljković angažovao je novog branioca, te nije isključeno da će advokat zatražiti više vremena da se upozna s predmetom.

Pripremno ročište u postupku protiv klana Belivuk-Miljković dosad je nekoliko puta odlagano. Poslednji put odloženo je 24. maja, i to zbog Miljkovića koji je iznenada otkazao punomoćje advokatu koji je preuzeo da ga zastupa nakon hapšenja njegovog prvobitnog branioca Dejana Lazarevića.

Miljković je nedavno angažovao novog advokata, a izvesno je da će mu biti potrebno vreme da se upozna sa obimnim predmetom te je zbog toga pod znakom pitanja održavanje današnjeg ročišta.

Marko Miljković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

I dok je suđenje neizvesno, postavlja se pitanje šta bi sve mogle vođe navijača da iznesu za govornicom sudnice, kao i kada će konačno da progovore o vezama sa vrhom države, ali i policije.

Imali podršku

Jasno je da pomenuti klan nije mogao toliko godina da nesmetano deluje bez podrške.

Inače, suđenje u ovom postupku praktično se ne pomera sa mrtve tačke od 8. marta, kada su se prvookrivljeni obratili prisutnima u sudnici.

Pročitajte još:

Tada se Belivuk ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo političara Olivera Ivanovića, smrti advokata Vladimira Cvijana i bespravnog rušenja u Hercegovačkoj ulici.

„Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana“, rekao je tada Belivuk.

Advokat iza rešetaka

Većinu uhapšenih članova kriminalne grupe, među kojima su i vođe, do nedavno je zastupao poznati advokat Dejan Lazarević, javnosti poznat i kao branilac Darka Šarića u svim postupcima pred srpskim sudovima.

Lazarević je uhapšen u velikoj akciji policije, zajedno sa Šarićem, sredinom aprila. Njemu se na teret, između ostalog, stavlja i delo udruživanje radi vršenje krivičnih dela i organizacija pokušaja ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića u postupcima protiv Šarića.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam ubistava. Optužnicu za poslednja dva, likvidacije Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, prošle nedelje je potvrdio Specijalni sud.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar