Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da kazne za lažno dojavljivanje podmetanja bombi u Srbiji treba da budu oštrije, i rekao da policija u najvećem broju slučajeva nađe osumnjičene ukoliko su na teritoriji Srbije.

Vulin je za Radio-Televiziju Srbije (RTS) ocenio da je u slučaju dojava iz inostranstva u pitanju „specijalni hibridni rat“, kako tvrdi, da bi se Srbija stavila pod „određenu dozu političkog pritiska“.

„Kada je na našoj teritoriji, to je mnogo opasnije po počinioca, a kada je u pitanju inostranstvo, potrebna nam je pomoć“, rekao je ministar i dodao da su se neke zemlje EU, kojima se Srbija obratila za pomoć, pozivale na to da nema bilateralnog sporazuma.

„U pitanju je konkretno Poljska. Sa druge strane, imamo Budimpeštanski protokol koji reguliše upravo takve stvari: da nam nije ni potreban bilateralni sporazum. Nadam se da će to profunkcionisati i da će druge zemlje shvatiti koliko to (dojave) nanosi štete Srbiji“, naveo je Vulin.

On je kazao da MUP sa Ministarstvom prosvete radi na tome da umanje probleme nastale zbog dojava o podmetanju bombi, kako bi „barem“ maturski ispiti mogli da prođu bez problema.

Upitan o tome kada će biti raspisan konkurs za direktora policije, Vulin je rekao da treba sačekati formiranje nove vlade jer „ne bi bilo korektno prema budućem ministru da on govori o tome“.

Povodom sutrašnjeg Dana MUP-a i Dana policije, Vulin je rekao da je glavna poruka da je Srbija bezbedna zemlja, da građani imaju na koga da se oslone i da MUP „vodi računa o svakom segmentu našeg života“.

BONUS VIDEO: Dojava bombe na VMA i KBC Dragiša Mišović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar