Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Darko Šarić uhapšen je pre tri dana, a na teret mu se, kao vođi organizovane kriminalne grupe, stavljaju najteža krivična dela poput ubistva. Hapšenja Šarićevih saradnika ne prestaju, a javnosti nisu dostupne zvanične informacije koliko je osoba privedeno. Ministar policije Aleksandar Vulin je u intervju za Kurir izjavio da postoji povezanost Šarićeve grupe sa Belivukovim klanom, kao i da su bili veoma bliski.

Na pitanje da li postoje operativni podaci o povezanosti Šarićeve grupe s Belivukovom kriminalnom grupom i kavačkim klanom, ministar Vulin je odgovorio potvrdno.

„Bez ulaženja u detalje, mogu da vam kažem da su bili veoma bliski“, izjavio je Vulin u intervju sa Kurir.

Pročitajte još:

Podsetimo, u okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata. Darko Šarić je uhapšen kao vođa kriminalne grupe, a sa njim su uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević, huligan Uroš Mišić, kao i obezbeđenje Darka Šarića.

Šarić je dobio meru kućnog pritvora 24. decembra prošle godine, nakon što je proveo nepunih osam godina u pritvoru zbog optužbi za pranje novca i krijumčarenje gotovo šest tona kokaina, zbog čega mu se i dalje sudi. Ipak, samo tri i po meseca kasnije, ponovo je priveden.

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se.

BONUS VIDEO: Kuća Darka Šarića na Dedinju jutro nakon hapšenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar