Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Dubaiju u razgovoru sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Ahmedom Naserom Al- Raisijem da će Srbija nastaviti da daje punu podršku radu ove međunarodne policijske organizacije, saopštio je MUP.

Ministar Vulin se zahvalio Al-Raisiju na razumevanju stavova Republike Srbije po pitanju zahteva Privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu.

„Stav Ujedinjenih Arapskih Emirata na zasedanju Generalne skupštine u Dubaiju 2018. godine bio je od velikog značaja za sprečavanje politizacije Interpola i presedana koji bi imao nesagledive posledice po sve države članice organizacije“, rekao je ministar Vulin.

Naglasio je da Privremene institucije samouprave u Prištini ne smeju da budu član bilo koje međunarodne organizacije, a posebno ne one koja raspolaže informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Aleksandar Vulin Foto: MUP

Srpski ministar policije je istakao da „zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Republika Srbija vodi samostalnu politiku i među prvima u svetu je prepoznala vašu viziju i liderstvo zbog čega smo pružili punu podršku vašoj kandidaturi u Interpolu“.

Ministar Vulin je rekao da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Foto: MUP

Ministar je Al-Raisija još jednom upoznao sa svim argumentima Srbije, koja se oštro protivi svakom zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, jer bi to bilo suprotno međunarodnom pravu, ali i samom smislu postojanja ove međunarodne policijske organizacije.

BONUS VIDEO: Ruski opozicionar tvrdi da ga je Vulin tajno snimao u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar