Foto: Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem čelu je predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, objavilo je još jedno sramno saopštenje u kom napadima, uvredama i spinovima pokušava da skrene pažnju sa afere uvoza glasača.

Godinama svedočimo urušavanju institucija i njihovoj zloupotrebi, pa tako više i nije iznenađenje kad primetimo da nadležni ne reaguju na očigledne zloupotrebe i kršenje zakona. Da je dno „rastegljiva kategorija“ i da su praktično uklonjenje sve granice između pojedinih stranaka i institucija, koje plaćaju svi građani, pokazuje i najnovije saopštenje MUP-a u kom se istovremeno vređaju mediji i opozicioni predstavnici.

Pročitajte još...

U jučerašnjem pokušaju da demantuje tvrdnje dela opozicije da SNS organizovano „uvozi sigurne glasove iz Republike Srpske“, Minstarstvo unutrašnjih poslova na čijem čelu je Aleksandar Vulin, očito nehotice, priznalo je da je u ruiniranoj kući u Cara Nikolaja II na Vračaru projavljeno sedmoro ljudi. Troje u januaru ove godine. Samo dva meseca pred izbore.

Uvidevši sopstvenu grešku, MUP je uputio još jedno saopštenje, ovoga puta namenjeno portalu Nova.rs, koje, istini za volju više liči na pamflet Pokreta socijalista, a ne na objavu institucije koja bi morala da uživa poverenje svih građana.

Saopštenje MUP-a prenosimo u celosti:

„Ministarstvo unutrašnjih poslova iznosi relevantne podatke, nije deo političke igre u koju pojedini mediji očigledno žele da ga uvuku, i u njoj ne učestvuje ali ne može da se ne zapita kojim to metodama od kompletne statistike o prijavama prebivališta u poslednjih godinu dana u Beogradu, koja ne odstupa od prethodnih godina, portal Nova izvlači zaključke koji nikako ne odgovaraju istini i ne mogu da se uklope sa jasnim jezikom brojeva.

Prethodno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova o migratornim kretanjima u Beogradu, ma koliko to Borko, Borislav ili kako god da se zove, Stefanović i portal Nova želeli, nije bilo „pokušaj demantija“ Stefanovića, već iznošenje činjenica kako bi se sprečili njihovi pokušaji obmanjivanja javnosti.

A činjenica je da sedam lica ima prijavljeno prebivalište u ulici Cara Nikolaja II broj 72 – jedno je prijavljeno 1946, jedno 1992, jedno 1999., jedno 2001. i troje lica u januaru 2022. godine.

Znači, ne 20 lica, kako tvrdi Borko Stefanović, nego ukupno 7, od toga troje u januaru ove godine.

Ne znamo po kojim matematičkim pravilima su došli do zaključka da je 3 jednako 20, a još manje kako taj podatak potvrđuje laž o stotinama nepostojećih novoprijavljenih građana, odnosno glasača koje Borko Stefanović navodi.

Uz naše skromno poznavanje statistike ta tri novoprijavljena lica ne mogu uticati ni na statističku grešku u izbornom procesu.

Zanimljivo je i da portalu Nova nisu bili interesantni svi ostali podaci Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su precizno predočeni, a koji im verujemo ne odgovaraju jer ne potkrepljuje njihove želje i želje njihovih mentora, pa se ova medijska kuća i dalje bavi nepostojećim adresama i „fantomskim stanarima/glasačima“ koje proziva Stefanović, a zanemaruje zvanične podatke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova razgovara jezikom činjenica i preciznih podataka, izneli smo ih na jednostavan način i ko je želeo razumeo je, a oni koji to neće nastaviće da vode borbu njihovih političkih lidera, bez osnova i činjenica degradirajući sebe“, navodi se u saopštenju.

Dakle, MUP je još jednom potvrdio da u ruiniranoj zgradi u ulici Cara Nikolaja II na Vračaru, iako je u njoj nemoguće živeti, što se može zaključiti ukoliko samo bacite pogled na objekat.

Podsetimo, zvaničnih podataka o vlasniku kuće nema. Njih nije moguće pronaći ni u katastru nepokretnosti, stoga bi se moglo reći da, ne samo što tu žive „fantomski“ glasači već je reč i o „fantomskoj“ zgradi.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U pokušaju da demantuju tvdnje Stefanovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje sa podacima o broju ljudi koji su prijavili svoje prebivalište u Beogradu. Dali su uporedne podatke od 2019. do 2021. godine.

MUP je između ostalog tako saopštio da nije tačan podatak koji je izneo Borko Stefanović da u ulici Cara Nikolaja II živi 20 ljudi.

„Takođe, u Ulici Cara Nikolaja Drugog 72 prijavljeno je ukupno 7 lica, troje u januaru 2022. godine, a ne, kako Stefanović tvrdi, njih 20“, naveli su u MUP-u.

Na taj način su praktično priznali ono što je Stefanović tvrdio – da na toj adresi zaista žive fantomski stanari/glasači.

BONUS VIDEO: Borko Stefanović pored kuće u kojoj su prijavljeni SNS „glasači“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare