Foto: Printscreen/Tv Pink

Ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je večeras u emisiji "Hit tvit" da je predsednik FSS-a bio na informativnom razgovoru danas četiri sata i da je odbio poligrafsko testiranje. Takođe, rekao je i da je to isto uradila i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

„Mogu da kažem da je policija izrazila značajne sumnje kada su u pitanju istinitost navoda Kokeze. Zanimljivo je i da je odbio da svoje odgovore testira na poligrafu. Poligraf nije dokaz, ali mnogo znači policiji jer nepogrešivo usmerava na to šta je istina. Kokezi je bilo ponuđeno da za svako pitanje posebno odgovara, ovo hoće ovo neće, ali on nije hteo da odgovori ni na jedno, čak je odbio i to ‘da li je učestovao u pripremi likvidacije Aleksandra Vučića“, kazao je Vulin.

Na pitanje voditeljke otkud predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović savetuje nekome da ne sarađuje sa policijom, što su danas preneli mediji, Vulin je rekao da je, ako govorite istinu, najbolje da idete na poligraf, te da bi ga advokat, ako veruje klijentu, svakako to savetovao.

„To je dobio kao savet od Aleksandra Stepanovića, tako je rekao Kokeza. Stepanović je, što je i sam priznao, viđen gost u svim zapadnim ambasadama, a i predsednik Vučić je ukazao na takvo ponašanje. Sa jedne strane ga savetujete da ne ide na poligraf, a sa druge, dobri ste sa strancima. A on misli da to ne ostavlja utisak“, rekao je Vulin.

On je kazao da je činjenica i da je gospođa Hrkalović odbila da se izjasni na poligrafu.

„Bilo bi logično da ide na poligraf, a koji su bili njeni motivi da odbije, to ne mogu da govorim, iako je nuđeno svako pojedinačno pitanje“, navodi Vulin.

Na pitanje o tome kako cure policijske informacije o istrazi, i na koji način dolaze do medija, Vulin je rekao da tu ima svačega.

„Čudni su vaši novinarski putevi, saznajete i šta ne želimo da saznate. Policija nije radosna kada cure informacije, imali smo slučajeve da policajci dostavljaju informacije, a neki se zbog toga nalaze i u pritvoru“, rekao je Vulin.

On je kazao i da ono što je preživeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica, nije niko u Srbiji.

Na pitanje kako je moguće da policija ranijih godina nije uspela da se izbori sa kriminalnim grupama kaže da policija sad može da dokaže i to prilično uspešno i efikasno.

„Uvek je to proces i rada. Ja verujem da nije moglo da se dokaže, sad je moglo. Čuli ste predsednika Vučića kada je jasno i glasno rekao, a za manje od 100 dana mi smo razbili dve najopasnije kriminalne grupe na prostoru Srbije u dugom vremenskom nizu, Darka Eleza i Belivuka. To ne može da se uradi preko noći, već ozbiljno pripremom i radom. Nemojte zaboraviti, to su dobri i hrabri ljudi koji su ponosni na to sto su uradili. UKP ima svoje zadatke koje će nastaviti, Granična policija isto. Tu ćemo isto videti razultate kada je reč o korupciji i kriminalu“, naveo je Vulin.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare