Vladimir Vuletić Foto:Nova.rs

Profesor Vladimir Vuletić stigao je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom napada i optužbi za pedofiliju, s kojima se proteklih nedelja susreće od strane najviših državnih i stranačkih organa Srpske napredne stranke (SNS).

Vuletić se pre ulaska u Palatu pravde obratio medijima rekavši da će podneti zahtev tužiocu za prikupljanje obaveštenja o pedofiliji, kao i da će zatražiti da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispita o pomenutim saznanjima, s obzirom na to da ga je i on optuživao.

„Došli smo danas ovde moj pravni tim i ja da predamo jedan zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa određenim izjavama koje su davane od strane najviših predstavnika izvršne vlasti, a pre svega predsednika republike Srbije a zatim i najviših funkcionera SNS u vezi sa najtežim krivičnim delima, a reč je o delu koje se danas kolokvijalno naziva „pedofilija“. To su stvari koje se ponavljaju izvesno vreme, za koje bih rekao da se definišu ponovo kroz TV suđenja i TV optuživanja. Došli da zahtevamo od predsednika da nam saopšti kakva su njegova saznanja o tome i da li ima neposredna saznanja i opažanja ili je možda pretrpeo neke teže posledice, mi to jednostavno ne znamo u ovom trenutku i želimo da tužilaštvo to ispita“, rekao je Vuletić ispred tužilaštva.

Pročitajte još:

Njegov advokat Ivica Vuković takođe se obratio medijima, rekavši da je profesor Vuletić žrtva medijskog linča iniciranog od predstavnika izvršne vlasti.

„U prethodnom periodu bili smo svedoci medijskog linča nad profesorom koji je iniciran i razrađivan od strane najviših predstavnika izvršne vlasti. Obzirom da su istakli saznanja o jednom tetkom krivičnom delu, mi smo prvo, imajući u vidu stepen njihove ozlojeđenosti s kojom su govorili, posumnjali da su oni oštećeni ili da su svedoci. Međutim, kasnije imajuči u vidu njihovu životnu dob, ne mogu se podvesti pod infante, dakle oni imaju neka saznanja koja nagoveštavaju u medijima ali ne odlaze u policiju i tužilaštvo. Dakle ovo je jedan apel ljudi koji poštuju pravnu državu, koji su tome posvećeni, da se obratimo zvaničnoj instituciji da pozovu ta lica i da podele svoja saznanja“, rekao je Vuković i dodao da ukoliko to ne urade, oni već prikrivaju krivično delo i u nekom obliku su i saučesnici.

„Postoji više solucija. Kako bi se sprečio besprizorni linč protiv Vuletića koji je započet u martu mesecu sa jednom zaista infaltivnom tezom na osnovu jednog telefonskog razgovora, dok se prećutkuje na stotine drugih razgovora, on je pozvan u policiju odnosno otet je, da bi tamo saznali da oni njega nemaju ništa da pitaju. Kada je taj pokušaj blaćenja tako neslavno završio, krenulo se za jednim drugim, da se uništi njegova profesionalna karijera tako što će se plasirati preko raznih tabloida“, dodao je Vuković.

Inače, Vuletić i njegov tim su saopštili i da će pozvati sve oni koji u javnom prostoru iznose optužbe na račun Vuletića, a to su predsednik Aleksandar Vučić, Dragan J. Vučičević, Predraga Sarapu, Milenka Jovanova i Marjana Rističevića.

„Izabrali smo da budemo ozbiljni, a ne kao neki koji su sami protiv sebe podnosili krivične prijave što je potpuno suludo. Dakle, mi ćemo danas podneti zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja“, rekao je advokat Vladimir Terzić.

Advokat Terzić je pojasnio da, ako kažemo da je predsednik republike istovremeno i šef Saveta za nacionalnu bezbednost, i ako pretpostavimo da je saznanja koja iznosi u medijima dobio u obavljanju svoje službene dužnosti, oni osnovano sumnjaju da je izvršio možda i krivično delo neprijavljivanje.

Podsetimo, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić, u proteklih nekoliko nedelja u više navrata govorio je o malverzacijama u FK Partizan, kao i o tome koju je ulogu u svemu imala grupa vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare