FotoE-Stock/Petar Jovanović/Shutterstock

Jovan Vukotić, ubijeni vođa škaljarskog klana, koristio je lažni pasoš u Istanbulu. Nakon njegove likvidacije policija je pronašla dokumente koji su izdati na ime Predrag Popović. Takođe, kako navode turski mediji, Vukotić je praćen četiri meseca unazad, preko GPS uređaja koji su mu egzekutori postavili u automobil.

Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu, dok je bio u vozilu sa svojom suprugom Mašom i ćerkom, dok su egzekutori bili na motoru.

Nakon sprovedene istrage, kako je saopštila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je korišćeno u incidentu.

Pročitajte još:

Turska policija je prikupila video materijal u trajanju od 1.700 sati. Naime, postoje video zapisi na kojima se vidi kako pripadnici kavačkog klana prate Vukotića.

U vozilu pronađeno čak tri GPS uređaja

Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gde su napadači motociklima došli na lice mesta i pobegli sa područja nakon ubistva.

U automobilu pronađena su tri odvojena GPS-povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan skriven u podu u prtljažniku. Bezbednosno-obaveštajne jedinice konstatovale su da je akcija organizovanija i planiranija nego što se mislilo.

Takođe, policija je pronašla lažni pasoš za koji se sumnja da je koristio Vukotić kada je ušao u Tursku, a turski mediji su sada i objavili ime na koje su se dokumenta vodila – Predrag Popović.

U ratu klanova, od 2014. godine pa do danas ubijeno je više od 50 osoba.

BONUS VIDEO:  Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar