Vladimir Vukčević Foto: N1

Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo je sudskim većima Kosova na ispitivanje optužnicu u deset dačaka kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druge osobe terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje, progon i mučenje. Bivši tužilac za ratne zločine, Vladimir Vukčević, u izjavi za portal Nova.rs kaže da ga ova vest raduje i da je optimizam koji je pokazivao kada je osnovan Sud za ratne zločine OVK, bio opravdan.

Kako podseća Vukčević, Tači se prvi put pominje u slučajevima trgovine organima, ali nije hteo detaljnije da komentariše vesti iz Haga sve dok ne vidi sve detalje optužnice.

„Veoma me raduje, ja sam od prvog momenta imao poverenje u taj sud i sada se to pokazalo opravdanim“, rekao je za portal Nova.rs Vladimir Vukčević.

Podsećanja radi, Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar