Aleksandra Janković Aranitović, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio krivice Aleksandru Janković Aranitović iz Šapca, koju je tužilaštvo teretilo da je u julu 2019. godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj deci. Ona je u pritvoru provela šest meseci, od toga dva u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. U svojoj priči za Nova.rs, trenutno najpoznatija Šapčanka, kaže da je "bila politička žrtva, ali da je vreme provedeno iz rešetaka neće sprečiti u tome da javno ukazuje na laži Aleksandra Vučića".

„Pokušao si da me uništiš i ućutkaš na svaki način, pokušao da me smestiš na neodređeno u zatvorsku psihijatriju, blatio si i vređao putem tvojih tabloida moju porodicu, pokojnog oca i supruga, vršio si pritisak na sud i tužilaštvo, ali sve džabe, najgori pravniče u istoriji Pravnog fakulteta, pravda je pobedila i hrabre i nezavisne sudije Apelacionog suda su stavile konačnu tačku na ovu tiradu i mrcvarenje.

Uprkos svemu i uprkos tvojoj povređenoj sujeti neprikosnovenog diktatora. Bravo, opet se rasipaš državnim parama, kao da su ti dedovina, jer kao što kao pravnik znaš, oslobađajuća presuda znači i obeštećenje oštećenoj, a to sam ipak ja, a ne ti“, poručila je predsedniku Aleksandra Janković  na početku svog razgovora.

Podsetimo, Janković Aranitović je šest meseci provela u pritvoru, a tužilaštvo je tokom prvostepenog postupka predlagalo da joj se odredi mera obaveznog psihijatrijskog lečenja jer je na svom Tviter nalogu vređala Vučića i njegovu decu.

Foto: Privatna arhiva

„Ja sam primer političke žrtve, ja sam poslužila za primer drugima kojima padne na pamet da ga vređaju, da će završiti u zatvoru. Istina je da sam ga vulgarno opsovala, jako ružno, ali nisam pretila. Ja ni nemam načina da mu naudim, a završila sam u pritvoru koji je trajao šest meseci. Od toga sam dva meseca bila u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, jer sam patila od klaustofobije u CZ-u, a lečim se od bipolarnog poremećaja“, kaže ona i navodi da je u pomenutoj bolnici preživela najgori periodu u svom životu.

Aleksandra Janković Aranitović, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„U CZ-u su uslovi za život dobri, hrana je korektna, osoblje je okej. Ali u zatvorskoj bolnici je strašno. Osoblje je bilo dobro, ali ono što sam ja tamo preživela dok sam bila smeštena sa čedomorkama, ubicama… bilo je i više nego strašno. I u sobi u CZ-u su se smenjivale žene koje su počinile razna strahotna dela, ja sam sve to slušala i delila sa njima svakodnevicu. Od tada patim i od depresije. Ja sam doživela ogromnu duševnu bol, a sada ćemo moj advokat i ja da ih tužimo, da tražimo odštetu za boravak u CZ-u. Takođe ćemo da tužimo tabloide koji su me čerečili“, kaže ona i navodi da joj je ceo Šabac dao podršku, njena familija i prijatelji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare