Aleksandra Janković Aranitović, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio krivice Aleksandru Janković Aranitović iz Šapca, koju je tužilaštvo teretilo da je u julu 2019. godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj deci. Janković Aranitović je šest meseci provela u pritvoru, a tužilaštvo je tokom prvostepenog postupka predlagalo da joj se odredi mera obaveznog psihijatrijskog lečenja jer je na svom Tviter nalogu vređala Vučića i njegovu decu.

Pravosnažnu oslobađajujuću presudu Apelacioni sud je doneo nakon dve osuđujuće Višeg suda koji je Aranitović izricao uslovne osude. Sud je ocenio da tokom oba postupka nisu izvedeni dokazi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti predsednika i njegove porodice.

Ona se na suđenju branila tvrdnjama da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, te da je to uradila jer je bila izrevoltirana što je „Dunav osiguranje“ odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Njen branilac advokat Aleksandar Olenik objavio je na svom Tviter nalogu presudu uz komentar da sada sledi novi postupak.

Aleksandar Olenik Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Aleksandra Janković Aranitović je pravnosnažno oslobođena! Posle 6 meseci pritvora, medijskog čerečenja i pokušaja tužilaštva da je pošalje u ludnicu i to sve zbog jednog tw protiv Vučića. Slede tužbe protiv države i medija. Ipak pobeda!“, napisao je advokat Olenik.

Pročitajte još:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare