Vučić o snimcima zločina grupe Velje Nevolje

Hronika 06. mar. 202111:50 > 11:57
Podeli:
v

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

„(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozovljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Pročitajte još:

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18.00, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na koronavirus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati „dva-tri sata“.

„Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini“, dodao je on.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im „saseći krila“.

Rekao je da „tajkunski mediji“ i neki političari vode kampanju protiv odluke o objavljivanju materijali i govore da „nije tako strašno i da nisu opasni ljudi“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar