Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, prema preliminarnim procenama, šteta posle požara i eksplozije u namenskoj industriji „Sloboda“ u Čačku, između milion i po i dva miliona evra. Dodao je da tri helikoptera kreću u gašenje požara i da očekuje da se ta operacija uspešno okonča i da se već od ponedeljka nastavi proizvodnja u pogonima čačanske „Slobode“.

„Naravno, to su stvari koje se događaju, ali važno je da ubuduće i mere zaštite na radu i mere obezbeđenja budu na neuporedivo višem nivou da bismo obezbedili sigurnost kako zaposlenima u ‘Slobodi’, tako i stanovništvu koje živi u blizini tih objekata“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, prenosi N1.

Dodao je da je „bez obzira na ogromnu pažnju i na gotovo neverovatne razmere eksplozija ipak podnošljiva šteta i verujem da će ‘Sloboda’ sa uspehom nastaviti svoj rad u budućnosti“.

U namenskoj industriji „Sloboda“ u Čačku došlo je do požara i serije eksplozija rano jutros oko 1:30 časova. Svi radnici, kao i građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani i nema povređenih. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u fabrici pod kontrolom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare