Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

D. K., osumnjičen da je skrivio saobraćajnu nesreću u Mirijevskom bulevaru u Beogradu, prilikom koje je nastradala Zlata Ž., saslušan je danas pred postupajućim zamenikom javnog tužioca. D. K. je priznao delo za koje se tereti, saopštilo je tužilaštvo.

Naime, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 17. novembra 2021. godine oko 11.30 časova na kolovozu Ulice mirijevski bulevar kod kućnog broja 88 osumnjičeni je izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao, a koje se kretalo velikom brzinom i „izleteo“ sa kolovoza na trotoar.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Od zadobijenih povreda u nezgodi preminula je Z. Ž. koja se kretala trotoarom kao pešak, suvozač iz vozila je zadobio lake telesne povrede, oštećeno je jedno vozilo, kao i ulična bandera koja je „otkinuta“ iz ležišta“, navode iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kao navode, uviđaju saobraćajne nezgode je prisustvovao dežurni zamenik javnog tužioca koji je odredio zadržavanje osimnjičenom D. K. u trajanju od 48 časova, te je dao nalog policijskim službenicima da pribave sve dostupne video zapise sa nadzornih kamera, da se iz unutrašnjosti vozila uzmu biološki tragovi za DNK veštačenje, da se vozač alkotestira i podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivnih supstanci, kao i da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila i pregled i obdukcija leša preminule.

„Osumnjičeni D. K. je dana 19.11.2021. godine prilikom saslušanja priznao da je on upravljao bez vozačke dozvole vozilom marke „BMV“ za koje mu je bilo poznato da nije registrovano, krećući se Ulicom mirijevski bulevar iz smera Ulice vitezova Karađorđeve zvezde prema Višnjičkoj brzinom od oko 70-80 km/čas, da je kolovoz bio mokar, te je najednom izgubio kontrolu nad vozilom i da se ne seća daljeg sleda događaja, već je samo čuo lomljavu i prasak. Naveo je da se ne seća ni kako je izašao iz vozila, ali da je kasnije saznao i video da je žena izgubila život u ovoj nezgodi, kao i da je video banderu koja je otkinuta“, saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tužilaštvo je podnelo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana prema osumnjičenom, budući da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, obzirom da je više puta kažnjavan za učinjene prekršaje propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U dokaznom postupku tužilaštvo će pribaviti obdukcioni nalaza za preminulu, narediti neophodna veštačenja i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja povreda usled kojih je nastupila smrt oštećene, kao i saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda, pregledati video zapise sa kamera, ispitati sve svedoke i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

Bonus video: Saobraćajna nesreća u Mirijevskom bulevaru